Actualitate

Capitala Earth Hour România 2012 are centru permanent de colectare a deşeurilor

Primăria Bistriţa, prin edilul Ovidiu Creţu, şi Asociaţia RoRec au inaugurat oficial Centrul permanent de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din Bistriţa, situat pe Str. Zefirului nr. 1. Noul centru este un serviciu necesar comunităţii pentru protecţia mediului înconjurător, au declarat reprezentanţii RoRec.

Noul centru, al 12-lea din ţară, face parte din Reţeaua Naţională de Colectare RoRec, proiect realizat în parteneriat cu autorităţile locale pentru realizarea unei infrastructuri de colectare care să fie accesibilă tuturor.

“Parteneriatul se dovedeşte extrem de profitabil. Dacă deşeurile sunt în casă avem un disconfort. Trebuie să întorci materia la origini şi să faci din ea lucruri folositoare, e nevoie de organizare într-un domeniu foarte sensibil. Comunitatea noastră a răspuns pozitiv de fiecare dată oricărui demers de protecţie a mediului Sunt sigur că toţi cetăţenii se vor mobiliza pentru strângerea în continuare a unor cantităţi semnificative de deşeuri”, a declarat Ovidiu Creţu, primarul Capitalei Earth Hour Romania 2012.

La eveniment au participat şi subprefectul Ovidiu Frenţ şi viceprimarul George Avram, cel care s-a ocupat îndeaproape de subiectul colectarea deşeurilor.

„Cetăţenii au înţeles că trebuie să scape de aceste deşeuri. Multă lume m-a întrebat de-a lungul timpului cum se poate debarasa de echipamentele stricate”, a spus George Avram.

Centrul de la Bistriţa oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751 302 125, număr apelabil de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00.

Locuitorii din Bistriţa şi zonele din proximitatea oraşului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare de luni până vineri între orele 14.00 şi 18.00 şi sâmbăta între orele 9.00 şi 13.00.

Orice echipament vechi sau defect trebuie reciclat pentru recuperarea de materiale şi tratarea componentelor cu potenţial nociv, conform normelor de mediu. Toate deşeurile strânse la Bistriţa merg, în funcţie de categorie şi de nivelul de toxicitate, către un reciclator autorizat. Transportul este asigurat tot de fabricile de reciclare.

Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulată în zilele de 1 şi 2 iunie la noul centru de colectare DEEE şi în 5 puncte provizorii. Campania va continua în data de 2 iunie cu colectarea de la domiciliu a aparatelor voluminoase si grele si de asemenea, bistriţenii pot aduce echipamentele vechi sau defecte la centrul de colectare DEEE.  Toţi deponenţii vor fi înscrişi la o tombolă cu premii constând în 5 maşini de spălat, 5 cuptoare cu microunde şi alte 15 aparate electrocasnice.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS