Cele mai importante localuri din Bistrița vor găzdui, în noaptea dintre ani, petreceri cu meniuri de sărbătoare și artiști care vor întreține atmosfera. Iată care sunt restaurantele care au făcut publice prețurile:
- Hotel Metropolis – 595 de lei/persoană. Atmosfera va fi întreținută de Bogdan Berbecar & Ana-Maria Tomoioagă.
- La Restaurantele ”Giulia 1”, ”Giulia 2”, ”Pico Verde” și ”Vila Franca” – 380 de lei/persoană. Numeroși artiști vor cânta. Printre ei, Lena Miclăuș și formația, Ramona Vița, trupa Incognito.
- La Hotel ”Coroana de Aur” – 370 de lei/persoană. Va fi program de muzică live cu Mirela Petruș, DJ profesionist. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, costă 350 de lei participarea.
- La Mya – 370 de lei/persoană. Cântă Alex de la Orăștie și Oana Tomoiagă
- La Hotel Cora – 360 de lei/persoană. Cântă DJ Smin și Iasmina Palage.
Ce este bine să mănânci de Revelion
Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.
Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.
De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.
În cultura est-asiatică, tăiețeii simbolizează longetivitate. De aceea, în noaptea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței.
Bea şampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.
Bea apă, stai hidratat.
Fără mâncare o duci 60 de zile, fără apă în 48 de ore o mierlești.
Oriunde în lumea asta.