Timp de gândire

Cocoşii de pe deal şi oraşul din vale

Eu nu înţeleg de ce e esenţială pârtia din Wonderland şi nu drumurile din oraş. Da, ştiu teoria primarului potrivit căreia pârtia va aduce bani şi străzile asfaltate cu credit nu aduc. Ceea ce cred că uită edilul nostru este că drumurile proaste nu aduc nici turişti. Şi nici dealurile cu urme de zăpadă. Ca urmare, ne vom trezi datori vânduţi ca să îngropăm milioanele împrumutate de la bănci în Dealul Cocoşului, precum pirotehniştii proiectilele vechi pe care le detonează.

Fraţilor, deschideţi-vă ochii! Clima s-a schimbat. Avem ierni ciudat de calde, primăveri foarte reci care alternează cu călduri sufocante, aşa cum putem constata singuri, fără meteorologi, chiar zilele acestea, la Bistriţa. Îmi poate spune cineva la ce altitudine ne aflăm? Celor care nu au un răspuns imediat le ofer eu unul. Nici într-un caz la altitudinea necesară ca să devenim viitoarea staţiune de schi a României. La noi e zăpadă cel mult două luni pe an şi aceea puţină. Să îngropi milioane într-un deal şi să mai şi plătească vreo două-trei generaţii pentru operaţiunea de îngropare, mi se pare de domeniul absurdului total.

Să zicem că se va face marea mică pârtie. Explicaţi-mi şi mie cine va schia? Oamenii cu bani dornici să umple conturile municipalităţii, să sporească veniturile la buget? Să fim serioşi! Cei care au bani merg în Austria nu pentru că nu ar exista pârtii în România. Merg pentru aerul din altă ţară, pentru ca să nu se întâlnească cu vecinii pe turnantă şi să facă acolo şezătoare şi să discute probleme nerezolvate de pe scara blocului. Ce e atât de greu de înţeles? Lumea merge în Austria ca să scape de tot ce înseamnă România, începând cu seminţele sparte în diverse locuri şi terminând cu apa chioară vândută la preţ de espresso. Din acelaşi considerent, chiar şi cei cu bani mai puţini aleg să plece vara în străinătate în loc să meargă la marea noastră. Se vând cu acelaşi avânt pachete turistice în Grecia cea lovită de criză tocmai pentru că acolo eşti tratat ca un turist. Rareori se întâmplă să-şi bată cineva joc de tine aşa cum o fac ai noştri veşnic puşi pe căpătuială. Parcă văd nişte magherniţe penibile la baza pârtiei, parcă simt o putoare de mici de cal prăjiţi pe nişte grătare murdare şi îmi duduie de pe acum urechile de la nişte manele aflate la baza pârtiei. Ceva mă face să cred că de la astfel de comercianţi va încasa mari venituri Primăria Bistriţa în timp ce câte un copil stingher va împinge sania pe pârtia de 18 milioane de lei, dornic să nu rateze ultima pată de zăpadă.

Înţeleg, nu fără un sentiment profund de revoltă, că aceste aspecte nu au fost luate în calcul de unii aleşi din Consiliul Local Bistriţa care astăzi au decis să gireze un proiect megalomanic în care să îngroape atât de mulţi bani, enorm de mulţi. De ce spun să îngroape? Fiindcă nici copiii, nici şomerii şi nici pensionarii nu se vor înghesui să plătească bani grei ca să schieze. Aţi văzut ce mare succes au avut patinoarele unde închiriatul unei perechi de patine a costat 10 lei şi o oră alţi 10 lei. Un succes atât de mare încât anul acesta, firma cu pricina nici n-a mai venit. Pe ce lume trăiesc cei care spun că acesta este un proiect pentru omul de rând? Cine a întrebat omul de rând ce vrea, s-a făcut vreun sondaj altul decât cel diletant cu care actualul primar şi-a câştigat primul mandat? Să nu uităm că atunci, chiar dacă toată Bistriţa spunea că vrea Wonderland cu pârtie, habar nu avea ce criză ne va lovi. Majoritatea a aflat între timp şi mai află când patronii din zona industrială închid fabrică de fabrică. E adevărat că pe directorii care au dus firmele la faliment nu-i doare fiindcă se găseşte pentru ei mereu câte un loc călduţ şi bine plătit de şef în administraţia locală, dar pe oamenii care rămân pe drumuri îi ustură cu adevărat. Dacă nu au unde munci, dacă nu au bani să-şi plătească facturile, să-şi cumpere mâncare, cu atât mai puţin vor avea să dea pentru pârtia de un kilometru. Constat că s-a făcut mare dezbatere în Consiliul Local pe tema „să distrăm populaţia”, uitându-se total de faptul că aceeaşi populaţie nu are unde lucra şi ar vrea, mai degrabă, un ştrand decent în care să se poată scălda (dacă tot trăim în era încălzirii globale) plătind bilete la preţuri modice. Iată că vine o nouă vară toridă peste noi şi tot ştrandul cel mizerabil îl avem. Pentru aceasta, nu putem decât să mulţumim din inimă actualei administraţii care, în loc să facă ce vrea omul de rând, face ce vrea ea, urcată ca un cocoş pe deal.

Sincer, eu m-am cam săturat de felul duşmănos în care suntem conduşi. Adică vrem, nu vrem, deşi noi plătim taxe peste taxe, trebuie să ne supunem deciziilor aberante luate de nişte politicieni care nu au strop de realism. Câţi dintre ei au organizat până acum audienţe, câţi au întrebat lumea cum să voteze un anumit proiect, câţi au măcar o pagină de Facebook pe care să se pot face din două mişcări sondaje? Îi putem număra pe degetele de la o mână şi nu sunt nici de la USL, nici de la PDL.

Mă declar total împotriva acestei biete pârtii de un kilometru de pe Dealul Cocoşului şi mai ales împotriva împrumutului bancar pentru realizarea ei. Vreau străzi pe care să pot circula fără să-mi rup maşina, vreau trotuare şi bănci, vreau curăţenie, multe spaţii verzi, vreau un bazin de înot, piste pentru biciclete, şcoli moderne, ateliere protejate pentru copiii cu sindromul Down, terenuri de sport în cartiere. Vreau să nu-şi mai bată joc nimeni de noi pe banii noştri. Cine vrea să facă proiecte futuriste să le facă din banii lui.

Cristiana Sabău

38 comentarii

  • Politicienii nostri au lumea lor in care traiesc, diferita de lumea noastra, a platitorilor de impozite si taxe.
    Ei si-au atins scopul, au obtinut functiile pe care si le-au dorit si pentru care au luptat din greu.De noi isi amintesc peste alti 4 ani,

  • Nici nu imi pasa de posibila partie de schi de pe dealul Cocosului. Si cred ca nici amatorilor de schi, cu atat mai putin turistilor. Cine vrea sa schieze cu adevarat merge pe parti adevarate – la munte – nu pe un parlit de deal! Nu cred ca partia de la Vatra Dornei, care imi vine in minte la momentul asta si este doar la 80 km sau partiile de la Piatra Fantanele la 45 km – care atrag turisti, schiori mai amatori sau mai profesionisti vor fi inchise si clienti lor-turisti vor da buzna la partia din Bistrita si va fi un succes !!!
    In schimb sunt pentru strazi asfaltate corect si nu peticite an de an pe care sa nu imi rup masina si sa cresc afacerile serviceurilor auto- care sunt din ce in ce mai multe si sigur nu duc lipsa de clienti !
    Din pacate impozitul pe care il platesc se consuma pe cu totul altceva decat pe ce as dori eu ca simplu cetatean al acestei urbe!!!

    • D-le Stelian: cu Vatra Dornei aveti dreptate de fiecare data cand am fost acolo, cel putin jumatate din masinile parcate la baza partiei aveau numere de BN. Insa as fi curios care partii de la Piatra Fantanele atrag turisti?

  • Este nevoie de o partie de schi in judet dar nu pe Cocos, motivele le stiu cei care schiaza. Ce bine ar fi daca nu am mai fii nevoiti sa batem sute de km ,weekendurile, iarna, ca sa schiem in judetele vecine.

  • Wonderlandul e un fel de fata morgana. Cretzu vrea sa ajunga acolo, dar constata ca indiferent cat de multe face in acest sens, proiectul e tot atat de departe de realizat.
    Faptul ca Primarul baga banii in partia de schi e un moft, poate e cuiul pe care-l bate pentru viitor. (faci ceva mai mic, sa se obisnuiasca lumea ca se face ceva acolo, apoi faci restul, brusc si cu de 10 ori banii)
    Poate era mai bine sa-si contiune proiectul cu Centura de Sud, desi eu nu am constatat ca sunt chiar atat de multe masini in tranzit, iar centura face destul de bine fata traficului greu, asta cand nu merge semaforul din Subcetate.
    Sau sa faca drumuri in oras, noi, oriunde, ca un drum odata facut e folositor pentru oamenii care stau acolo. (sper sa nu mai asfalteze strazi prin fata pe la angajatii primariei, in campanie s-a laudat cu cele 6 strazi asfaltate din care 1 la el acasa si 3 la slujbasii primariei).
    In orice caz, peste 3 ani lumea-l va arunca la cos ca pe o masea stricata pe Primarele care este.

  • Este tardiv sa ne plangem acum. Wonderlandul a fost una din temele de campanie ale lui Cretu si in 2008 si in 2012 si bistritenii l-au votat. Binenteles ca investitia va fi o „gaura neagra” pentru bugetul orasului, asa ca, atentie la urmatoarele alegeri…

  • Enervanti puteti fi,in frunte cu Cristiana care vad ca da tonul acestor discutii.hai sa facem o mica analiza Doamna Cristiana.Sa presupunem ca acolo nu se va face niciodata o partie.Atunci ce va fi acolo?ce este si azi logic nu? adica o bucata de pamant plin de ravene de boscheti,de pe urma caruia cineva acum ia bani frumosi culmea tot din banii nostri (vezi suventiile de la APIA)Daca se va face o partie sigur va fi si o infrastructura,ca fara asta nu se poate si in acest fel zona aceia va fi „inobilata”conform principipiu-lui „omul sfinteste locul”gandeste-te Doamna Cristiana ca in Bistrita sunt peste 10000 de copii care inca nu stiu ce e acela un schi si care nu se duc in austria ca sa invete acest sport,poate o s-o faca doar dupa ce prind gustul,dar pana atunci? Aceasta partie poate fi un bun prilej pentru cei neinitiati sa-si descopere un talent si sa se indragosteasca de acest sport.Mai pun in balanta si faptul ca aceasta investietie dezvolta odata cu ea si alte activitatzi conexe.Da sunt bani multi de investit, dar daca nimic nu faci,nimic nu ai.eu sugerz sa insisti ,sa se fac cele la care faci referire,dar nu in detrimentul la ceia ce se vrea a face deja,hai sa „tragem” de primar sa faca cat mai multe si nu sa-l determinam sa nu faca nimic.Si inca ceva, vad acea „partie”plina de copii.copii pe care dumneavostra nui aveti si nu stiti ce inseamna sa-i ofere ceva nou unui copil.Haideti sa refelctam si asupra acestui aspect.Va doresc din suflet sa aveti copii si sa aveti unde sa-i duceti sa se bucure de copilaria lor.

    • Hai doamna Maria, prea o dai in fasole. Stiti ca pe Dealul Cocosului se schia si inainte, dar mai inspre oras, nu la mama zmaului, si asta inainte vreme cand iarna era iarna si era zapada, si in cantitate mare, si pe o perioada de timp indelungata (3 luni). Acuma vedeti ca zapada a fost fix 2 saptamani adunate in toate 3 lunile.
      Iar schiul il inveti ca si copil doar daca te indruma familia. Ce credeti, cati o vor face? Cati copii au invatat sa inoate? Si s-au construit destule bazine acoperite. De unde bani sa-si duca copii la sport, daca nu sunt locuri de munca, iar fabricile care mai sunt se inchid intr-un ritm alarmant! Spuneti va rog cati copii mai joaca fotbal? Cati se mai dau cu bicicletele? Cu patinele? Cati mai citesc carti? Toti la calculator, pe internet.!
      Si nu suntem de acord cu aruncarea banilor pe fereastra.! Iar pamantul care astazi e plin de boscheti, avea rol de poligon, si nu se luau subventii de la APIA.
      Se vede ca sunteti fan Cretzu, dar nici chiar asa, sa nu vedeti ca are un stol de pasari in tartacuta.!! Sau aveti teren in zona si vreti neaparat drum asfaltat, sa-i creasca valoarea si sa-l vindeti pe o gramada de bani.!! Asa-i?!?

    • Le urez copiilor dumneavoastră multă putere la plata impozitelor mărite în următoarele decenii. Noi nu vom trăi cât vor avea ei de plătit. Fireşte dacă vor avea cu ce să plătească. Firmele cad una câte una şi mulţimea şomerilor e tot mai mare de la o zi la alta. Probabil sunteţi o bugetară care credeţi că aveţi contract pe durată „nedeterminată”. Vise plăcute! Vă veţi trezi în curând într-un coşmar. Când firmele se închid, seacă şi robinetul bugetului. Nu vor mai fi bani să plătim milioane de funcţionari care să taie frunze la câini.

  • Altitudinea a care este Dealul Cocosului, este prea mica. Chiar daca aceasta partie se va realiza, cei care practica sporturile de iarna nu o vor folosi, fiind prea scurta iar calitatea zapezii, fie ea chiar artificiala, va fi proasta. Proiectul Woderland a fost lansat acum 6 ani, nu s-a facut nmic pana acum si vin alegerile in 2 ani. Aceste incercari disperate de a realiza proiectul vin ca o justificare al aceluias laitmotiv aparut in scrisorile pe care primaria le trimite platitorilor de taxe.
    Primarul a pornit bine in sederea lui la primarie dar a inceput sa mearga ”pe ulei”, conducand primaria ca si cum ar fi luato mostenire de la mama lui si mamele celorlalte ”vedete expirate” pe care le vedem la decernarea unor premii penibile.
    Cretu nu va mai fii primar, asta o stim toti. Multumim pentru sensurile giratorii, sunt bune. Trebuie sa-i multumeasca Domnului, ca a avut noroc cand a ars biserica. In felul asta, a avut un obiectiv usor accesibil si indeplinit cu efect rasunator.
    Dar binenteles, lipsa de imaginatie si creatie a primarului si camarilei(organizatiile care mai de care) care il sustine, au iesit la inveala. Investitia eterna in batrani si pensionari ( acestia fiind marea masa de votanti) a dus la imbatranirea orasului. Eforturile penibile de realizare a acestor partii de schi, care dupa lungimea si dificultatea lor sunt tot pentru batrani si pensionari, nu vor aduce in nici un caz orasului nici bani si nici nu vor convinge tinerii ca Bistrita intinereste.
    Mergem la Cluj pentru un film, cheltuim 30 de lei pentru biletul de film si 150 de lei pentru benzina. Dar e nevoie de o minte tanara ca sa ne dam seama de asta :).
    Blestemul slugarniciei de partid este acum in toate partidele. Nicaieri nu mai vezi oameni inventivi si creativi,sunt doar slugi.
    Bistritenii inteligenti s-au mutat de mult.

  • La un calcul simplu, acesti bani ar acoperi costurile de transport pentru 5 autocare / zi, timp de 3 luni pe an, pe o durata de 40 de ani, intre Bistrita si Piatra Fantanele.

  • REALITATI BISTRITENE :
    1. NU TOTI CONSILIERII LOCALI ( 7 ABTINERI, 1 VOT IMPOTRIVA) SUNT PENTRU CONSTRUCTIA PARTIEI DE SKI, PE CARE O CONSIDERA NEFEZABILA SI INOPORTUNA .
    2. ZAPADA ARTIFICIALA SI INSTALATIILE AFERENTE , TELESCAUNELE ……ETC…COSTA MULT, SI INVESTITIA NU SE AMORTIZEZA NICI IN 20 DE ANI !
    3. BANCILE AU REFUZAT SA-I ACORDE PRIMARIEI CREDIT DE 40 MILIOANE LEI, DE CE OARE ?
    4. OPORTUNITATEA NR.1 PENTRU BISTRITENI ESTE ACORDAREA DE FACILITATI PENTRU CREAREA LOCURILOR DE MUNCA, SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII URBEI.
    DILEMA :
    CE DORESTE EDILUL PENTRU BISTRITENI : MUNCA SAU DISTRACTIE ???
    DIXIT!

  • Chiar asa, d-na Cristiana, la ce ne trebuie Wonderland?? Dece sa avem un loc unde sa ne putem PETRECE putinul timp liber de la sfarsitul saptamanii? Nu avem discoteci? Nu putem sta linistiti „LA O ETNOBOTANICA”? Cine suntem noi, bistritenii, sa avem pretentii la niste oportunitati decente in urbea noastra?Doar vara putem merge la Figa si iarna stam acasa ca si asa-i frig!

    • Hai d-ra Roxana, adu-mi inapoi banana.!! (sau parca era altfel, ceva cu furatul ei, hm..)
      Oportunitati decente? La Wonderland? De amortizare, studiu de oportunitate, etc.. ai auzit? Nu zic ca vara nu se vor duce copiii la toboganele cu apa, la strand, etc. dar cati? Si cat va fi intrarea ca sa fie si economica treaba?
      Insa era vorba de partia de schi.. La 350 m altitudine punctul cel mai inalt. Cu 16 grade celsius la inceputul lui februarie. Hmm…
      Mai intai multumiti-va sa se termine Parcul, ca sa aiba unde sedea socialii conationali sa sparga seminte.

  • Eu zic, vazandu-l pe domn primar anunţat foarte des plecat pe la tot felul de sindrofii si conferinţe prin străinătăţuri, să se propună o dezbatere asupra a ceea ce înseramnă unui oraşel de talia Bistriţei de prin Austria ori Germania ( şi alte ţări pot fi vizate), c-amu am cam ieşit pe afară şi am cam văzut cam ce însemnează un oraş bine administrat. Apoi, onor conducerea primăriei sa încerce să se informeze cam cum şi-au prioritizat aceste orăşele investiţiile – or pus pe primul loc investiţia în distracţie şi mai apoi restul, ori au gandit altfel. Poate, dacă tot nu suntem în stare să gandim ceva coerent pentru dezvoltare comunitară, poate putem să reproducem strategii gandite şi implementate de alţii cu suicces… un fel de copy / paste, că tot are USL specialişti în aşa ceva.

  • Hai domnule Praktik. Nu sunt USL-ista,asta cu titlul de cuvant de onoare,daca creziVreau sa spun ca aici se aduna doar cei ce au ceva in potriva acestui primar,asta constat.Doamna Cristiana multumesc de urari,dar stiti ce constat ca dumneavoastra scrieti articolele si tot dumneavoastra va raspundeti,ar fi interesant sa stim cate adrese de email aveti pentru a raspunde tuturor sau chiar dumneavostra insiva.Oare nu sunteti deacord ca trebuie sa punem presiune pe administratie sa faca cat mai mlute lucruri,decat sa-l tot batjocorim cand vrea sa faca ceva.Ceva facut e BUN facut doamnelor si domnilor care va balacariti aici.Sa faca cat mai multe eu asta vreau.Sa asfalteze si drumurile sa faca si parcul sa-l inceapa si pe cel industrial si partie si bazin de inot si tot ce spune sa faca si sa mai venim si noi cu ideii constructive,adica sa-i dam de lucru daca a vrut sa fie primar.Eu nu sunt deacord sa-l tot obstructionam cand zice ca vrea sa faca ceva,ba din contra,mama lui de primar sa faca pana cade in cap ca deia e acolo sa faca pentru toata lumea ceva.Nu credeti ca ar fi mai constructiv??????/

    • Vi se pare cumva că e luat în seamă cetăţeanul de rând? Staţi liniştită, doamnă, nu e luat. Aşa că nu vă faceţi griji. La Casa de Cultură merg tot 1,7 milioane de lei (17 miliarde vechi), la Gloria încă 2 milioane de lei (20 vechi). Ne dăm şi noi cu părerea. Şi acest lucru e interzis în guvernarea USL? Ca să ştiu şi eu dacă trebuie să încep să plâng după epoca de tristă amintire numită Năstase. A, am uitat că e victimă. Vă rog să mă scuzaţi. Dar nu vreţi să citiţi mai bine articolul cu bursa locurilor de muncă? E cel mai relevant tablou la care ar trebui să se uite conducătorii de azi. Restul e poveste.

    • Vai d-na Sabau, dar ce de ce va ratoiti asa la USL? Vreti sa pareti critica? Vreti sa faceti opozitie? Cred ca glumiti 🙂

    • Aici nu discutăm despre o problemă politică. Nici măcar administrativă. Și nici măcar nu contează dacă pârtia e necesară sau nu, în momentul ăsta ar trebui ca ea, discuția, să se centreze strict pe următoarea chestiune tehnică: este sau nu eficientă o pârtie de ski la 350 m altitudine + 47 de grade L.N.+ expoziție solară SE-dacă nu mă înșel? Iar rezultatul acestui calcul tehnic nu trebuie să fie părerea lui Sarr, ori a consilierului X, ci opinia unui specialist care leagă lucrurile prin prisma unei matematici care se numește prospectarea turistică.
      Personal, mă îndoiesc că pârtia va funcționa mai mult de două săptămâni pe an. Avem exemplul unei investiții asemănătoare în județ care a ajuns la marginea falimentului, deși pârtia cu pricina e la peste 1000 metri altitudine.
      A fi un bun administrator nu înseamnă să te pricepi la toate-oricum e imposibil- ci a-i lăsa pe oamenii care se pricep să pună osul la treabă.
      De aceea cred că opinia publică și consilierii ar trebui să pretindă un raport de prospectare turistică. E o chestie matematică, dă cu + sau dă cu -.
      Abia după aia se poate vorbi despre toate celelalte: necesitate, prioritate de investiție, sursă de finanțare, grad de îndatorare publică, etc.

    • Partia este directionata bine NE.. 🙂

      In rest aveti dreptate, dnle SDLM, nu am auzit de vreun astfel de obiectiv undeva care si aduce ceva la buget cum viseaza cei care o vor neaparat.

      In locul de unde vin eu chiar a fost o asemenea pirtie, la 550 metri inaltime, lungimea similara, inclinatia mai mare. Zapada cu noroc 3-6 saptamani pe an, incasari putine, costuri de intretinere mari, tunuri de zapada mai degraba oprite (consum ridicat de energie si apa si intretinere de aparatura scumpa, subventionat de primarie in continuu si parca nimeni nici nu vrea cadou sa o preia … Si asta in Germania unde veniturile sint altele. Asa un obiectiv in zona noastra nu merita financiar nici macar daca o primesti cadou.

    • Asta și spuneam. Trebuie să gândim nemțește, să vedem, foarte la rece, dacă ,,se merită,,.
      Orientarea cardinală a pârtiei mi-a scăpat, am trecut pe acolo o singură dată și îmi aminteam că pârtia e orientată spre SE.
      Mea culpa.

  • Iata ce debiteaza mintea tembela a primarului intr-un interviu din OBSERVATOR BN, intitulat „INTERVIU. Ovidiu Creţu: „Nu plec din Primărie până nu avem pârtie de schi”, citez: „Sunt străzi care trebuiesc asfaltate, o să ajungem să le asfaltăm. Dar repet, noi discutăm de străzi pe care locuiesc 20 de familii, 50 de familii. Deci atâţia oameni circulă pe străzile alea”. Prin urmare, dupa capul lui cei 20 sau 50 de oameni sunt buni numai in calitate de contribuabili,in rest nu trebuie bagati in seama,

  • Doamna Cristiana ma dezamagiti zau.Inteleg ca dumneavoastra vedeti lucrurile doar punctual.Desigur pot sa accept un punct de vedere cum ca se cheltuie bani multi pe diverse lucruri, asa o fi,dar oare nu credeti ca sunt oameni carora le place sa asculte muzica populara?oare nu sunt oameni carora le place fotbalul?oare nu sunt oameni carora le place sa skieze chiar si pe „musuroiul” denumit dealul cocos?oare nu sunt oameni……si sunt…..carora le place sa bage in ei mici cu mustar in targul de vite?oare nu sunt oameni carora le place sa asculte balalicile de pe pietonal si exemplele ar putea continua,dar ma opresc aici si vreau sa va spun ca noi toti ar trebui sa lasam administratia sa faca cat mai multe ……..dupa, sa-i intrebam prin cei ce pot face asta daca nu cumva au cheltuit prea mult si nejustificat,asta da.Nu sunt deacord ca nu trebuie facut un lucru sau altul.Stiti cu siguranta ca nici turnul Eiffel,unii oameni la vremea respectiva au spus ca nu trebuie facut si ce este azi?Eu zic ca sigur aveti dreptul sa aveti opinie,dar nu sa nu faca pentru ca asta e opinia dumneavoastra.Facand aceasta partie sigur va multumi o parte a populatiei,pe acestia dumneavostra nui bagati in seama?sau acestia nu contaza in opinia dumeavostra ci doar cei care circula cu masina prin gropi?

    • Doamnă, nu există niciun studiu clar din care să reiasă ce vor oamenii, locuitorii oraşului Bistriţa. Niciunul. Puteau fi făcute referendumuri locale la pachet cu miliardele de alegeri la care am fost chemaţi anul trecut, dar politicienii nu vor nici măcar să ştie ce doreşte lumea. E foarte bine să trăim aşa cu iluzia că lumea vrea folclor, mici şi săniuş. Cum aş putea eu demonstra că nu vrea toate acestea? Tot aşa cum ei nu pot demonstra ca vrea.
      Nebuloasa e preferata politicienilor de orice culoare. Acolo ei nu ne văd, noi nu-i vedem. Ei câştigă, noi pierdem. Pe de altă parte, staţi liniştită. Să nu vă imaginaţi că îi încurc eu cu ceva. Nici vorbă. Ei îşi văd liniştiţi de business, dar asta nu mă va opri să le spun ce cred şi să îi demasc atunci când am dovezi. În rest, sănătoşi să fim!

  • Doamna Cristiana va intreb dumeavostra in casa dumneavoastra faceti intotdeauna doar ce trebuie?Este pentru prima data cand am comentat aici si nu o s-o mai fac va promit.Eu am incercat sa dezbat problema care poate fi rezumata la sintagma A FACE SAU A NU FACE. Sustin si pledez pentru a se face.

    • Eu vă rog să comentaţi. Aici e un spaţiu în care ne ascultăm unii pe alţii şi, chiar dacă ne contrazicem, ne respectăm indiferent de cât de tăios e uneori tonul. Şi eu sunt pentru a se face, fireşte, însă aş vrea să se facă mai întâi nişte lucruri utile. Fiindcă m-aţi întrebat vă răspund: acasă, mai întâi plătesc facturi, apoi cumpăr mâncare, haine, detergenţi. Dacă mai răman cu bani, mă duc şi-n excursie. Ştiu că unii merg mai întâi în excursie fiind restanţieri peste tot, dar acest gen de oameni nu reprezintă pentru mine un model în viaţă şi nici nu i-aş alege nici măcar şefi de scară.

    • Si eu, asa ca PARTIEEEEEEEEEEEEEEE! Poate mai sunt amarasteni care nu prea au ce merge in Austria, mai schiaza si ei pe dealurile de la Sigmir, Blajeni, pa Hagau si pe unde pot gratis si pentru ei n-ar strica o partie in oras. Restul sa mearga in Austria.

  • Ce drumuri, ce investitii, ce locuri de munca?…. Partie sa facem, ca apoi om vedea noi cine s-a da pe ea.. Si mere de plastic 🙂 Hai USL, hai ca se poate, dreptate pana la capat! :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS