Comerțul cu ”pui de baltă” este în floare acum, înainte de sărbători. Pe site-urile de vânzări de pe Valea Someșului Mare sunt persoane care vând chiar și o sută de bucăți de craci de broască, ceea ce înseamnă că au omorât cel puțin 50.
Broaștele (puii de baltă) sunt omorâte în masă pentru consum, în special pentru pulpele lor, considerate o delicatesă în anumite bucătării, cum ar fi cea franceză, chineză sau chiar românească în unele zone, cum este și Valea Someșului Mare. Impactul acestui masacru asupra naturii este mare fiindcă multe specii de broaște sunt amenințate pentru că sunt capturate din sălbăticie, nu crescute în ferme, dar și pentru că broaștele joacă un rol esențial în lanțul trofic. Dacă dispar, se înmulțesc dăunătorii (țânțari, insecte), iar prădătorii lor (păsări, șerpi) suferă.
De multe ori, broaștele sunt jupuite și tranșate vii, fenomen aspru criticat de organizațiile pentru drepturile animalelor.
UE are reglementări pentru comerțul cu animale, dar broaștele sunt adesea exceptate sau lăsate într-o zonă gri. Unele țări au interzis vânătoarea de broaște sălbatice, dar cererea e satisfăcută prin import.

Ai naibii daci…Au aceleași obiceiuri culinare ca francezii…No ,să mai spună careva că dacii nu au stăpânit Europa.Se trage concluzia că dacii de pe valea Someșului și de pe valea Sălăuței ,broscarii adică,i-au colonizat și civilizat pe gali.
Cracii vostri al celor lacomi si inculti trebuie transate.
Scârbos!