Sănătate

Consumul de peşte, benefic pentru sănătatea cardiacă a femeilor

Riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace este mult mai scăzut în cazul femeilor care consumă cu regularitate carne de peşte, bogată în Omega 3, în comparaţie cu femeile care consumă puţin sau deloc carne de peşte, se arată într-un studiu.

Femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte prezintă un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioadă de opt ani, în raport cu femeile care consumă în mod regulat carne de peşte.

Femeile care consumă carne de peşte rar sau deloc se confruntă cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare în comparaţie cu riscul prezentat de femeile care consumă peşte în fiecare săptămână.

Cele mai multe dintre femeile participante la studiu care consumau în mod regulat carne de peşte au declarat că obişnuiesc să mănânce cod, somon, hering şi scrumbie – specii de peşti a căror carne este bogată în Omega 3, un acid gras polisaturat, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că are un efect protector împotriva problemelor cardiace şi vasculare.

Pentru a se bucura de binefacerile consumului de peşte sau ale uleiului de peşte, trebuie urmate recomandările dietetice care îi sfătuiesc pe oameni să mănânce carne de peşte ca fel principal la masă, cel puţin de două ori pe săptămână, au precizat autorii studiului danez, potrivit Mediafax.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.