Un taximetrist care a luat un client din Viile Tecii să îl aducă la Bistriţa şi-a văzut moartea cu ochii după ce bărbatul aflat pe bancheta din spate a vrut să-i taie gâtul cu un cuţit de bucătărie. Din fericire însă, bărbatul a reuşit să-l dezarmeze pe agresor, iar individul a fost arestat preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Anchetatorii au finalizat repede ancheta în ce-l priveşte pe Ionuţ Vladimir Ciurar pe care îl acuză de tentativă de omor pentru că, aflat sub influenţa alcoolului, în 13 octombrie a.c. a încercat să-i ia viaţa şoferului unei maşini taxi care îl transporta pe ruta Viile Tecii- Bistriţa.
„A intenţionat să îi aplice lovituri şoferului cu un cuţit de bucătărie, persoana vătămată reuşind să se apere prin pararea loviturilor ce au vizat gâtul şi pieptul acesteia, respectiv să îl dezarmeze pe inculpatul aflat permanent pe bancheta din spate şi care, după acest moment, a continuat să îi aplice lovituri cu pumnul persoanei vătămate provocându-i leziuni corporabile vindecabile în 12 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de vpe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Pentru fapte de violenţă produse sub influenţa alcoolului au mai fost trimişi în judecată Florin Dumitru Moldovan care a bătut un bărbat într-un bar, lovindu-l cu scaunul în cap, dar şi Gavril Lingurar care şi-a înjunghiat fratele cu un cuţit. Vasile Sîngeorzan, cercetat sub control judiciar, e trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte după ce i-a dat în cap cu un boloboc unui bărbat, iar în urma loviturilor acesta a murit.
În Bistriţa-Năsăud se bea foarte mult alcool şi de proastă calitate, mai degrabă o „otravă”. În unele localităţi, sunt atât de mulţi dependenţi de alcool încât este mai uşor să îi numeri pe cei pe care nu beau, a spus medicul Dan Ilieş, şeful secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud într-un interviu acordat Timp Online pe care îl puteţi citi AICI.
„Acest lucru se vede pe patologia pacienţilor. Probabil că au băut nu o ţuică, ci un fel de otravă sub denumirea de ţuică. Presupun că e foarte greu să dezvolţi o simptomatologie atât de gravă şi de complicată dacă ai bea numai coniacuri franţuzeşti şi whisky-uri scoţiene foarte fine la care norma de calitate e verificată. La noi nu ştii. Vezi o băutură făcută pe Şoseaua Iancului, dar provine din Polonia. Mai există producţia clandestină de cazane care e necontrolabilă”, a spus dr. Ilieş.
Foto: arhivă
Adaugă comentariu