La Târgul de Crăciun s-au format sâmbătă cozi la două căsuțe unde se vând preparate tradiționale din porc. La ”Căsuța purcelușilor veseli din ograda lui Dănuț” și la ”Căsuța cu de-ale gurii de pe Valea Șieului”, oamenii au avut de unde alege: de la cârnați, la jumări, coaste, slănină afumată sau tobă.
La Carmangeria lui Dănuț Lihat din Ruștior, cele mai ieftine sunt jumările la 12 lei/150 de grame, iar apoi toate prețurile încep cu 3, 4 și chiar 5, astfel: coastele de porc – 34 de lei/g, ciolanul de porc – 34 de lei/kg, caltaboș – 37 de lei/kg, gușă – 37 de lei/kg, mușchi de porc afumat – 38 de lei/kg, toba – 40 de lei/kg, cârnații de casă – 45 de lei/kg, cârnații subțiri – 47 de lei/kg, cel mai scump fiind salamul de Ruștior – 58 de lei/kg.
Dănuț Lihat a început producția în pandemie când a obținut o finanțare prin Programul Start-Up Nation, iar cu banii primiți și-a cumpărat utilaje pentru prelucrarea cărnii. Clădirea în care funcționează carmangeria și celelalte dotări le-a făcut cu bani proprii.
În 2020, el declara pentru Timp Online: ”Mi-am deschis o carmangerie la Ruștior unde facem produse tradiționale și fără conservanți și aditivi, cu gustul acela de altădată. Folosesc carne de porc, carne de vită și de oaie din zonă, de la fermieri care cresc animalele pe pășuni. Facem cârnați de oaie și de porc, pastramă de oaie, salam de porc, de porc și vită, tobă, caltaboși, jumări, pastă de jumări. Toate le fac eu după rețete tradiționale cu care am crescut, cu anumite condimente pe care le știu de la maică-mea, dar și ce am mai învățat din alte părți unde am mai fost să lucrez ca bucătar”.
Sigur 12 lei kilu de jumere???Ar fi pomană comparativ cu selgros…17 lei cutie de 200 grame
Da, aveți dreptate, e vorba de 100 de grame. Mulțumim pentru observație
Scrie clar 12 lei 150 grame.
150 gr e 12 lei
12 lei/ 150grame
12 lei/150 g
Scrie clar: 150 grame!
150 de grame 12 lei .. era bine daca era kg .
sa le mancati sanatosi mai ales ca vin din Polonia si Ungaria.
AI dreptate dar AI uitat niste crescatori importanti care alimenteaza Romanik cu Produzenten de carne din porci romanesti ,,,,,China, vietnam, Tansania, Afrika si alte tari und porci sunt alimentati cu carne de ,,,maimuta asa ca,,,,,,,,,POFTA BUNA. CREDINCIOSILOR. ANALFABETI. MINCATI CA IIESTE PRODUS %%%Romanesc si Bio pedeasupra.
Jumarile sunt 150 de grame ,12 lei. Mulțumim
Înseamnă 80 de lei /kg.Nu sunt chiar ieftine.
Eu am facut acasa am iesit in jur de 20 lei pe kg jumari si untura gratis 🤣…munca este din partea casei ,achizitionat materie prima de la jupânul foarte ok
Omul cere, nu dă-n cap.
Cine poate, oase roade.Nu-i musai să mâncăm toți ciolan. Putem mânca și salam de casă, dacă avem dinți.
Ne-ntoarcem la economia lui Ceaușescu, mai punem un strat, mai creștem un pui/porc/vițel pe la țară, mai lăsăm serialele turcești și indiene și punem mâna pe greblă.
Placă ?
He,he.
Au ajuns să fie mai ieftine găinile moarte de la KFC!
Alo, alo !
Se spune KWC nu kfc !
AI dreptate dar AI uitat niste crescatori importanti care alimenteaza Romanik cu Produzenten de carne din porci romanesti ,,,,,China, vietnam, Tansania, Afrika si alte tari und porci sunt alimentati cu carne de ,,,maimuta asa ca,,,,,,,,,POFTA BUNA. CREDINCIOSILOR. ANALFABETI. MINCATI CA IIESTE PRODUS %%%Romanesc si Bio pedeasupra.
„Traditionale”….sunt cumparate din supermarket!! Si vândute la pret triplu!! Mai mult de jumate din acei comercianti….nu au habar de cresterea animalelor in gospodarie!! Habar nu au …pe ce parte sug puii la cloșcă….si ei vand produse traditionale!!