Un public numeros şi pofticios a aşteptat cu nerăbdare ca juriul să desemneze câştigătorii pentru a putea gusta din bunătăţile pregătite la ceaun. Cel mai repede s-a terminat mâncarea echipelor din Ungaria, care au pregătit carne de căprioară şi gulaş cu fasole, dar la fel de rapid s-a topit şi gulaşul gătit de echipa UDMR Bistriţa-Năsăud, mai precis de un bucătar care a venit tocmai din Cireşoaia şi a făcut o mâncare extrem de gustoasă.
Fiecare echipă s-a strădutit să fie la înălţime şi a aranjat frumos mâncarea în farfurii, a mai adus şi murături pentru ca juriul să poată simţi şi mai bine gustul, sau chiar bere pentru ca nu cumva să se amestece aromele de la o echipă la alta şi să nu mai ştie care a fost mai delicios.
În timp ce juriul a trecut pe la celelalte standuri, lumea a roit în jurul ceaunelor deja jurizate şi a savurat mâncarea tradiţională maghiară, care a mers foarte bine cu bere.
Toată lumea s-a simţit extrem de bine, singura care a spart într-un fel petrecerea fiind ploaia de vară care a făcut ca multă lume să nu mai aştepte să afle câştigătorii concursului. În fond, se poate considera că toţi sunt câştigători din moment ce nu a mai rămas nimic pe fundul ceaunelor. S-a mâncat tot!
Premiul I a fost câştigat de echipa formată din Marosi Attila şi Violeta Griga, pe locul 2 s-au clasat Kalcso Istvanne şi Ketegyhaya Maria, iar pe 3 a terminat Rareş Perdescu. Ei au primit drept cadou ceaune de diferite dimensiuni. Un premiu special i-a fost acordat lui Agargyelan Gyorgy, care a gătit tocăniţă de căprioară. Toţi cei înscrişi în concurs au fost răsplătiţi cu diplome de participare.
Pe oagina noastră de facebook puteţi vedea mai multe fotografii.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu