Așa cum nici doi struguri nu sunt exact la fel, nici două vinuri nu sunt identice și nici doi oameni nu vor avea același gust. Prin urmare, a spune care este cel mai bun vin pentru fiecare ocazie are o relativă obiectivitate. Acestea fiind spuse, există anumite particularități în fiecare soi care ne pot ajuta să ne bucurăm puțin mai mult de o ocazie frumoasă, punând în valoare arome, texturi și alte senzații. Există tipuri diferite de vin roșu, vin alb sau roze, spumant și, prin urmare, poate fi dificil să alegi un vin pentru o anumită ocazie.
Fiecare ocazie necesită un vin diferit și dacă nu știi care sunt criteriile pentru a-l alege pe cel mai bun pentru ocazie, îți oferim câteva recomandări pentru a putea face cea mai bună alegere.
Luați în considerare mâncarea
Cand vine vorba de alegerea unui vin, este important să ținem cont de mâncarea cu care urmează să fie însoțită. De fapt, există anumite „reguli gastronomice” pentru asocierea vinurilor, deși este și adevărat că poți oricând să experimentezi. Ideea este că există alimente a căror aromă se îmbină mai bine cu anumite tipuri de vin. Dacă este vorba de preparate cu carne sau tocănițe, cel mai bine este să optezi pentru vin roșu precum Cabernet Sauvignon. Dacă este carne albă precum puiul sau curcanul, o opțiune bună este Merlot. Și peștele și crustaceele se potrivesc foarte bine cu un vin alb precum Chardonnay și Sauvignon Blanc.
Pentru un prânz perfect
Secretul aici este să alegi în funcție de alimentele care compun această masă importantă a zilei. Deci pentru crustacee, pește, legume, cel mai recomandat este un vin alb bun, în timp ce vinurile aromate și învechite sunt ideale pentru a însoți pastele și orezul cu sosuri aromate, legume, ciuperci, pește copt sau înăbușit și brânză proaspătă de capră. Vinurile spumante și seci se potrivesc foarte bine cu fructele de mare crude sau gătite, iar vinurile roze cu aromă blândă sunt însoțitorul perfect pentru carnea albă, trufele și brânzeturile. În cele din urmă, un vin rosu tânăr este cea mai bună alegere pentru leguminoase, supe, cărnuri înăbușite și roșii și brânzeturi semi-învechite, în timp ce vinul roșu învechit este mult mai bine savurat cu carne de porc, fripturi și brânzeturi cu aromă puternică.
La o cină importantă
Daca vrei să alegi un vin pentru o cină importantă, fie ca este vorba de celebrarea unei aniversări, a unei logodne sau chiar a închiderii unei afaceri, cel mai bine este să investești într-un vin care este învechit. Vinurile maturate se remarcă prin calitatea lor înaltă și gustul specific.
Fii atent la vreme
Atunci când alegeți vinuri, ar trebui să acordați atenție și anotimpului anului. Adică servirea unui Cabernet Sauvignon, de exemplu, nu este cea mai ideală pentru o noapte fierbinte de vară. Puteți alege vinuri care au note de fructe tropicale, fructe de pădure sau citrice. Dacă este iarnă, poți opta pentru un vin roșu.
Pentru întâlniri mai informale
Daca vrei să petreci o dupa-amiază discutand cu prietenii sau chiar cu colegii de muncă, cel mai bine este să alegi un vin mai ușor. În acest caz, un vinurile roze sunt perfecte. Se adaptează la o mare varietate de feluri de mâncare, moi și fructate. În plus, au un stil mai estival, așa că sunt ideale dacă ai o întâlnire pe o terasă și cu atât mai mult dacă vremea este caldă. Un vin roze va fi, de asemenea, însoțitorul perfect pentru un desert delicios.
Nu vă feriți de vinurile online
Pentru a alege vinul potrivit, pe lângă faptul că ținem cont de ocazie și de mâncarea cu care va fi însoțit, vă recomandăm să cumpărați dintr-un magazin online. Veți putea vedea în detaliu caracteristicile vinului pe care îl alegi, de la descrierea acestuia cu soi, an, recoltă, vinificare etc. până la notele de asociere și de degustare. Acest lucru vă va face, fără îndoială, alegerea mai ușoară.
(Advertorial)
Comentarii recente