Actualitate

Cum va fi sărbătorită la Bistrița Ziua Europeană a Parcurilor – ”Gustul naturii”

Ziua Europeană a Parcurilor a fost lansată de Federaţia Europarc în anul 1999, cu scopul de a creşte profilul ariilor protejate europene şi de a genera sprijin public pentru scopurile şi activităţile lor. 

În fiecare an, Ziua Europeană a Parcurilor este marcată în data de 24 mai şi are rolul de a aduce oamenii mai aproape de natură şi de a-i sensibiliza cu privire la importanţa conservării şi gestionării durabile a ariilor protejate.

Primăria Bistriţa a pregătit, cu această ocazie, o serie de evenimente, după cum se arată pe site-ul municipalității: 

Marți 24 mai, orele 15.00-16.00

Hai prin parc cu bicicleta !” – plimbare cu bicicleta prin parcurile oraşului, pe traseul: Parcul Municipal (foişor) – Parcul „Casa Albă” – Parcul Mihai Eminescu – Parcul Eroilor – Parcul primei şcoli româneşti – Parcul Tineretului – Parcul Municipal (foişor);

”Fii eco şi contribuie la „Gustul naturii” – acţiuni inedite organizate la iniţiativa grupurilor Eco din şcolile bistriţene, în parcurile oraşului: Scuar „Mihai Eminescu” – Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”; Parcul „Casa Albă” – Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”; Scuar Piaţa Centrală – Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”; Parcul tineretului „Avram Iancu” – Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”; Parcul Eroilor – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”; Locul de joacă din Parcul municipal – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1.

Centru de jocuri distractive organizat în Parcul Municipal cu participarea preşcolarilor care activează la Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică;

Vor fi antrenaţi de mascota Eco şi trupa „Piticot”  

Ateliere de creaţie „Labirintul cu vise meşteşugite” realizat de artiste „handmade” bistriţene, proiect finanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa. Preselecţia unui număr de 20 de elevi care vor participa, în perioada 11-16 iulie 2016, la atelierul de creaţie „Labirintul cu poveşti meşteşugite”. Demonstraţii de creaţie în cadrul cărora bistriţenii vor putea observa, în foişorul din Parcul Municipal, modul de confecţionare a produselor meşteşugăreşti; 

Educaţie şi artă în săptămâna prieteniei româno-poloneze, proiect realizat de către Asociaţia „Tineri pentru comunitate” Bistriţa şi finanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa. Seminar gastronomic organizat în Parcul Municipal, cu prezentarea bucatelor tradiţionale specifice şi a portului tradiţional din oraşele înfrăţite Bistriţa şi Zielona Gora (Polonia). Realizarea, în Parcul Municipal, a zidului prieteniei româno-poloneze. Prin tehnica graffiti şi pictură vor fi realizate colaje de imagini reprezentând principalele atracţii turistice din oraşele înfrăţite Bistriţa şi Zielona Gora (Polonia).

Miercuri 25 mai, ora 14.00

Educaţie şi artă în săptămâna prieteniei româno-poloneze, proiect realizat de către Asociaţia „Tineri pentru comunitate” Bistriţa şi finanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa: Marcarea traseului pietonal de aproximativ 1,8 km din Pădurea Schulerwald, prin pictarea unor simboluri din natură.

Foto: arhivă 2015

6 comentarii

  • Avem un parc in care îți dorești sa îți petreci timpul liber ! Bravo domnule primar Ovidiu Cretu ! Ați făcut ceva frumos si important pentru orașul acesta ! Va mulțumim !

    • Frumos parc dar mic! Nu s-a extins in Padurea Codrisor pt o ambitie prosteasca! Daca ramanea Padurea Codrisor dedicate pt recreere, promenade, activitati sportive si se facea CENTURA OCOLITOARE pe la Jelna, Budacu de Jos, Monari nu era mai bine? Aveam si centura si parc, dar….

  • Ce bine ca avem asa un parc ! Oricât a fost contestat proiectul , primarul Cretu nu s-a lăsat si l-a făcut ! Felicitări !

  • Se va sarbatori prin desfintarea lor cu DRUJBA . A se vedea asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE si proiectul de parcare subterana din parcul EMINESCU. Si asta in timp ce avem 34 puncte temice dezafectate pline de gunoaie. ADMINISTRATIA nu gandeste !

    • …dar măcar scrie corect. „Parcul” Eminescu nu e un parc, ci o parcare imensă, 85% din suprafața „parcului” este betonată. După realizarea parcării subterane, se va putea amenaja cu adevărat un parc. Totodată trecerile de pietoni se vor muta în subteran, => trafic descongestionat => poluare redusă. Din păcate dezvoltarea acestui oraș este sabotată chiar de cei care se dau „cei mai vechi bistrițeni”…

  • Noroc cu aceasta manifestare fiindca asa am aflat ca avem 6 parcuri in municipiul Bistrita:
    – Parcul Municipal
    – Parcul „Casa Albă”
    – Parcul Mihai Eminescu
    – Parcul Eroilor
    – Parcul primei şcoli româneşti
    – Parcul Tineretului.
    Foarte repede, in aliniatul urmator, aflam ca avem Parcul Eroilor (doi pomi si 4 banci) si altele cu mult mai mari devin scuaruri: Scuarul Mihai Eminescu, scuarul Piata Centrala. Oare de ce ? Autorul articolului a gresit sau nu face diferenta intre parc si scuar.
    Cred ca ati inteles ca ultimile doua vor fi afectate de planurile prostesti ale primariei, si anume, dezafectarea lor. Apropo, am auzit ca pe 7 iunie va fi dezbatere publica de mediu (la primarie) cu prezentarea parcarii subterane prin dezafectarea Parcului Mihai Eminescu, care este pe locul doi ca marime dupa parcul municipal fata de celelalte „parcuri” enumerate mai sus. Rusine domnule primar! Mai bine chemati bistritenii cu lumanari la parastasul spatiilor verzi si a parcurilor in aceasta zi, Ziua Europeană a Parcurilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS