Actualitate

Desertul cu care o femeie din Parva, care a lucrat în Austria, a impresionat la Chefi la cuțite

Marta Scurtu (50 de ani) din Parva, care a lucrat mulți ani într-un hotel din Austria, dar s-a întors acasă și își ridică acum o pensiune în Munții Rodnei, a impresionat juriul de la Chefi la cuțite nu cu preparatul din zonă – întinsoare de porc – ci cu desertul.

Ajutată de Floarea Vasilica Sângeorzan (28 de ani), fiica ei, femeia a gătit întinsoare de porc, cu mămăligă și cu ardei copt, o rețetă tradițională din Bistrița-Năsăud, și trandafir din măr cu sos caramel.

”Am lucrat în Austria la un hotel. Acum ne-am retras acasă și eu, și soțul, care a lucrat în Spania vreo 12 ani. Am patru copii și doi au crescut la mama, doi la soacra, dar acum suntem toți. Suntem în construcție cu o pensiune la cota 1000”, a spus Marta.

Femeia le-a explicat chefilor că întinsoarea de porc și mămăliga cu cartofi se gătesc numai în părțile noastre și se servesc cu ardei copt, însă chefilor le-a plăcut mai mult desertul, îndeosebi sosul caramel.

Marta Scurtu a primit câte un cuțit din partea fiecărui chef și s-a calificat în etapa următoare.

”Sunt foarte bucuroasă că am luat acest cuțit. Îmi demonstrează mie că chiar gătesc bine”, a spus Marta.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.