Actualitate

Diana Morar: Combaterea turismului electoral

”Pentru combaterea turismului electoral, este nevoie ca alegătorii care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de un an de zile înaintea datei scrutinului să nu mai poată vota pe listele electorale permanente. Au fost suficiente cazuri în care s-au depus solicitări pentru vize de flotant în diferite localități cu puțin timp înaintea zilei alegerilor, iar persoanele respective nu au locuit acolo ulterior”, spune deputatul PNL Diana Morar:

”De aceea, susțin inițiativa legislativă depusă de colegul meu Gigel Știrbu prin care se modifică și se completează unele acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor şi actele de identitate ale cetățenilor români.

Astfel, conform proiectului de lege, persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală de mai puţin de un an de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care îşi au domiciliul. În acest caz, cetăţenii vor vota pe lista suplimentară.

De asemenea, trimestrial, persoana care a solicitat acordarea reşedinţei este obligată să reconfirme adresa declarată ca reşedinţă, printr-o declaraţie pe proprie răspundere care poate fi dată în faţa lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, a poliţistului de siguranţă publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.

Persoana care îşi stabileşte reşedinţa trebuie să menționeze în declaraţia pe proprie răspundere că locuieşte în respectiva locaţie mai mult de 15 zile pe lună”.

https://www.facebook.com/moraroliviadiana/posts/283627023321972

3 comentarii

  • Aloo. Doamna Morar. Nu vedeti padurea de copaci? Nu turismul electoral e neaparat o problema. Cat traseismul politic. Votam azi pe cineva pe o lista si el ajunge la tabara adversa. Asta cum aveti de gand sa o stopati? Vreau sa vad ceva de genul: ai fost votat pe lista unui partid si nu iti mai place! Pleci si lasi pe urmatorul de pe lista acelui partid. Are cineva curajul sa faca asa ceva?

  • Nu are nici d-na, nici alte doamne si nici alti domni un asemenea curaj. De fapt nu e nevoie de o lege ci numai de un articol adaugat la legea partidelor. Acel articol ar putea avea urmatorul continut: ” Parlamentarul (senatorul sau deputatul) ales pe lista unui partid isi pierde mandatul daca trece la alt partid sau devine „independent” (asa se spune , cica nu se mai regaseste in doctrina acelui partid etc. si nu mai poate continua…le este lehamite etc.). Un asemenea articol de lege ar fi un mare pas pentru stabilitatea guvernelor si evitarea tradarilor de catre oportunisti (fata de propriul partid si mai rau fata de alegatorii care i-au propulsat).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS