Buna Vestire este prima sărbătoare din postul Paștelui în care se poate mânca pește. Fiind și o zi de bucurie – întrucât Maica Domnului a primit vestea că îl va naște pe Iisus – aveți toate motivele să profitați de vremea frumoasă și să mâncați pește exact acolo unde crește el: la munte.
La Păstrăvăria Parva găsiți păstrăvi curcubeu, care au carnea foarte gustoasă. Puteți cumpăra pește direct de la poarta păstrăvăriei, dar și din Piața Decebal unde ferma are un magazin de desfacere. La Parva, e deschisă și Casa Păstrăvarului, localcare vă așteaptă cu tot felul de preparate din pește, inclusiv pizza cu carne de păstrăv.
Pește proaspăt găsiți și la Păstrăvăria Romuli, acolo unde chef Nina Rus vă așteaptă și cu alte bunătăți: de la zacuscă, la cârnați și păstrăv afumat. Puteți cumpăra la pachet sau mânca la restaurantul familiei Rus.
Tot luni are hramul și biserica din lemn de la Mănăstirea Cormaia din Sângeorz-Băi. Biserica, declarată monument istoric, datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. În data de 16 mai 2004, biserica a fost sfinţită de arhiepiscopul Bartolomeu. Biserica de lemn de la Mănăstirea Cormaia face parte din grupul de biserici de lemn din Transilvania, ce domină patrimoniul cultural şi istoric imobil al românilor din aceste părţi.
Serios!!!!! Se poate manca pastrav proaspat si pe Cormaia , Valea Aniesului , Stramba etc .
Posibil, doar că respectivii proprietari nu au considerat niciodată că trebuie să le spună (arate) și altora ce au de oferit. Mulțumim, oricum, pentru informație.
Pastravi superbi, deliciosi, crescuti cu granle pline de hormoni. Pastavi de crescatorie sunt departe de pastavii salbatici. Somonul salbatic are un pret somonul de crescatorie alt pret.Pretul unui pastav crescut cu granule este de 20 lei per kilogram, mult pentru romanasii care castiga 1500 lei intr-o luna.
Asa este. E diferenta mare intre pestii hraniti cu granule si cei salbatici.Dar este totusi o alternativa la pastravii crescuti salbatic, in rauri.
Nu generaliza !
Exista furaj pentru păstrăvi la 5 lei/kg , la 10 lei ,la 20 lei… diferența o simți in calitatea cărnii .
Romanul pune 1 kil de mujdei pe doi păstrăvi , bea o canistra de vin si zice ca nu simte gustul, cu toate ca el e simțitor din fire !
Apoi isi desala nevasta si da vina pe hormonii din pastrav !