Sănătate

Echipamente noi pentru pacienții care fac dializă la Spitalul de Urgență Bistrița

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița s-a dotat cu zece echipamente noi de hemofiltrare destinate pacienților care fac hemodializă, anunță managerul Gabriel Lazany.

”Din această săptămână, pacienții dializați în cadrul Spitalului Clinic Județean vor beneficia de facilitățile oferite de cele 10 noi echipamente de hemofiltrare sosite la spital. În curând vom avea și o nouă secție de dializă în cadrul proiectului de extindere finanțat prin PNRR”, a transmis managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Boala cronică de rinichi este una dintre principalele probleme de sănătate la nivel mondial. Atunci când rinichii nu-și mai pot face treaba, dializa este utilizată pentru a curăța sângele prin eliminarea produselor reziduale, o funcție îndeplinită în mod normal chiar de rinichi. Aproximativ patru milioane de persoane fac dializă în întreaga lume.

Hemodializa este cea mai frecventă formă de dializă utilizată în tratamentul insuficienței renale.

Deși procesul de hemodializă s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, nu este bun la eliminarea moleculelor mai mari din sânge.

Hemodiafiltrarea este o tehnologie mai nouă care poate elimina moleculele mai mari, scrie 360medical.ro, care a publicat un studiu potrivit căruia hemodiafiltrarea scade cu 23% riscul de deces.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS