Social

Ermitaj Malin găzduieşte un nou curs de introducere în permacultură

„Permacultura este o abordare solidă din punct de vedere ecologic pentru asigurarea nevoilor noastre, inclusiv a hranei, a adăpostului și a structurilor noastre sociale. Se bazează pe cooperarea cu natura și pe îngrijirea Pământului și a poporului său „, spunea Patrick Whitefield.

Trei direcţii urmează cei care o practică: grija pentru pământ, grija pentru omenire – ca oamenii să poată avea acces la toate resursele ce le sunt necesare pentru a trăi – şi repartizarea etică și limitarea consumării resurselor. Astfel, stabilind limite pentru nevoile noastre putem obține resurse cu care să sprijinim cele două direcții anterioare. Surplusul îl vom împărți cu alții.

Ermitaj Malin îi invită pe cei interesaţi să descopere permacultura în timpul unui curs introductiv de două zile, susţinut de Pascal Depienne, absolvent al Universităţii Populare de Permacultură. El a susţinut peste 30 de cursuri de permacultură certificate. În 2010 (cu Steve Read), 2011 și 2012 a organizat în România, la Ermitaj Malin, primele cursuri de design Permacultură. De asemenea, este fondatorul asociațiilor „Brin de Paille” și „Terre-paille et compagnie” din Franța.

În prima zi veţi afla ce este permacultura, istoria și originea ei, iar în cea de-a doua zi, principiile permaculturii, instrumente și metode de punere în practică. Cursurile se vor ţine în engleză în 30 septembrie a.c. şi în 1 octombrie. Cursul costă 450 (99 €) lei de persoană, iar la el pot participa între 15 și 20 de participanţi. În funcție de vreme și preferinţe, se poate asigura cazarea în dormitor, într-un cort, în hambar sau în teepee! Mâncarea e vegetariană şi locală.

Rezervarea se face la contact@ermitajmalin.com. Confirmarea ei se face după achitarea unui avans de 150 lei (33 €). Cursul se va desfășura numai cu un număr suficient de participanți (min. 15 persoane).

3 comentarii

  • Ţăranul român făcea permacultură , când termenul nu era încă inventat.
    Dar, no în epoca marketingului de produs sună bine, mai ales când vine cu un curs şi cu un cost asociat.
    Permacultura e destinată celor care nu au cunoscut încă casa din chirpici, coasa şi căruţa cu balegă, fiţoşilor de la oraş dornici să redescopere viaţa străbunicilor. Nu e un lucru rău în sine, dar să ţii cursuri de permacultură în leagănul agriculturii sustenabile e cumva ironic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS