Actualitate

Final de succes în proiectul „Şi noi putem” derulat de Centrul Onisim şi partenerii săi

Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim anunţă încheierea proiectului “Şi NOI putem – inserţie socio-profesională prin instrumentele economiei sociale ” – POSDRU/168/6.1/S/145208, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, al cărui beneficiar a fost, cu următoarele rezultate:

– am calificat gratuit un număr de 124 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile (tineri care au părăsit timpuriu şcoala, beneficiari ai ajutorului social, femei aflate în situaţii de risc) din regiunea Nord-Vest şi regiunea Sud Muntenia în meseriile şlefuitor metale şi presator mase plastice

-am creat 6 structuri de economie socială (2 centre de colectare şi presare deşeuri, un atelier de confecţii metalice din inox, un atelier de confecţii metalie din fier forjat, un atelier de montare confecţii metalice, un atelier de vopsitorie), din care 2 în jud. Giurgiu şi 4 în jud. Bistriţa-Năsăud, 3 în mediul rural şi 3 în mediul urban

– am creat 24 de locuri de muncă, din care 18 pentru persoane din grupuri vulnerabile

Proiectul “Şi NOI putem – inserţie socio-profesională prin instrumentele economiei sociale” – POSDRU/168/6.1/S/145208 s-a derulat în perioada 1 octombrie 2014 – 15 decembrie 2015. Valoarea proiectului a fost de 3.246.565,83 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile a fost de 3.181.634,51 lei.

Parteneriat proiect: Centrul Creştin de Reintegagre Socială Onisim, Asociaţia In.Motion, SC Next Step Advertising SRL, Asociaţia Grupul de Dialog pentru Comunitate.

Proiectul “Şi NOI putem – inserţie socio-profesională prin instrumentele economiei sociale” – POSDRU/168/6.1/S/145208 a pornit de la identificarea următoarelor nevoi la nivelul regiunilor de implementare: marginalizarea socio-economică a persoanelor din grupurile vulnerabile – 34,3% din populaţia regiunii Nord Vest şi 43,1% din populaţia regiunii Sud Muntenia este expusă excluziunii socio-economice (mult peste rata Uniunii Europene de 24,1%), în timp ce rata deprivării materiale severe este de 23,9% în regiunea Nord Vest şi de 33,4% în regiunea Sud Muntenia, faţă de o medie europeană de 8,1%; nivelul scăzut de pregătire profesională, care reprezintă, în acelaşi timp, un efect şi o cauză a marginalizări sociale; lipsa locrilor de muncă.

Implicarea Uniunii Europene în dezvoltarea capitalului uman din regiunile Nord-Vest şi Sud Muntenia a reprezentat o ŞANSĂ pentru persoanele aflate în situaie de risc din aceste zone de a se califica şi a se integra socio-profesional.

Fondul social european (FSE), unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene, a fost creat în anul 1957 cu scopul de a reduce diferențele existente la nivelul statelor și regiunilor europene în materie de prosperitate și standarde de viață. Reprezentând aproape 10% din bugetul total al UE, FSE finanțează zeci de mii de proiecte la nivel european, beneficiari fiind în special statele membre și regiunile insuficient dezvoltate din punct de vedere economic.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS