La activitate au participat nouă grupe de elevi din clasele IX-XIII de la Liceul Tehnologic de Servicii, domeniul turism şi alimentaţie, precum şi o grupă de la Liceul Tehnologic Special ”Sfânta Maria”.
Fiecare echipă a ales o ţară membră UE (Spania, Grecia, Franţa, Portugalia, Germania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Austria, Ungaria şi Finlanda), s-a documentat şi a gătit în atelierul de gastronomie al şcolii preparate şi băuturi specifice cu care să intre în competiţie. Meniurile, din care nu au lipsit tortillas, kreatopita, şniţelul vienez sau gulaşul au fost prezentate în cadru festiv, iar elevii au primit diplome.
Scopul proiectului a fost motivarea şi creşterea interesului elevilor pentru cultura şi tradiţiile ţărilor UE. ”Tradiţii culinare în Europa este un proiect realizat de colectivul catedrei de industrie alimentară din şcoala noastră şi coordonat de Dana Găurean. Proiectul s-a derulat în ultimele două săptămâni, vineri a fost partea finală, fiecare clasă a intrat într-un concurs prezentând arta culinară din ţara pe care a ales să o reprezinte. Copiii au realizat inclusiv o prezentare power point a ceea ce au făcut. Ca o activitate inedită, elevii din clasa terminală, a XIII-a turism şi alimentaţie, au gătit gulaş în curtea şcolii”, a declarat prof. Codruţa Drăgan, directorul liceului.
Mai multe fotografii – pe pagina noastră de Facebook!
Decat sa merg la un chinez, unde nu stiu ce mananc, mai repede comand o placinta ca lumea.Depaseste ori ce minuturi moderne.
Plus de asta este si o promovare a zonei de unde provine !!!