Social

Legumele de Monor, din nou pe piață. De ce este dezamăgit producătorul

Ardeii și vinetele de la Monor au apărut deja la piața locală, acolo unde familia Simionca vinde în fiecare sfârșit de săptămână legume proaspete, culese din solarii. Recolta este bună, dar cumpărătorii puțini atât din cauza prețului ceva mai ridicat, cât și pentru că, din comoditate, oamenii nu merg până în Piața Mică unde se află producătorii mai nou.

“Eu am venit prima oară week-end-ul acesta cu legume la piața locală. Toți colegii mei sunt nemulțumiți că s-a schimbat locația în Piața Mică și nu a rămas la BIserica Evanghelică. Eu zic că undeva 20 – 30% dintre clienți i-am pierdut din cauza asta. Lumea pe acolo trecea, se oprea și cumpăra și de la noi. Una dintre marile probleme este comoditatea, nu neapărat a noastră, a bistrițenilor, peste tot în lumea aceasta. Omul nu face efortul să vină un pas mai încolo”, ne-a spus Ioan Simionca din Monor.

De la taraba sa, oamenii au putut cumpăra sâmbătă roșii, ardei, castraveți și vinete.

”Ardeii i-am plantat ceva mai târziu fiindcă nu am reușit să acoperim solaru. Noi le descoperim toamna și a fost tot ploaie. Când s-a făcut vreme bună, mi s-a stricat motocultorul. Vreo trei săptămâni a durat până l-am reparat, dar va fi în regulă cu ardeii. Va fi o recoltă bună, sperăm. Vinetele vor fi foarte bune. Anul acesta am mărit suprafața cu vinete din solar”, a spus fermierul care a vândut roșiile și ardeii la prețul de 10 lei/kg.

”La oraș lumea este tot mai interesată de mâncare sănătoasă, dar nu oricine își permite să o cumpere. În general, lumea e săracă, din păcate. Noi tot trebuie să explicăm că nu dăm cu chimicale și am obosit. Mă credeți că nu stropim roșiile deloc? Am plante care au deja o cenușă neagră, o boală care le macină, numai că acționează de jos în sus și noi tot scoatem frunzele pentru ca să nu stropim. Încercăm să facem totul natural. Am stropit ardeii și vinetele o singură dată, varza încă nu am stropit-o, ca lumea să mănânce sănătos, dar nu numai lumea, și noi. Familia mea, apropiații, cunoscuții, consumăm cu toții legume de acolo și vrem să facem legume de calitate: proaspete, sănătoase”, a spus fermierul.

Ioan Simionca este dezamăgit că nici la țară oamenii care nu au legume nu merg până la poarta fermei să cumpere fiindcă, rii, peste tot, prin sate, umblă așa-zișii producători cu megafon și strigă: Avem roșii, castraveți, lebeniță!.

”Trece pe la poartă, omul merge și își ia. Nu mai vine lumea să ne caute pe noi”, a conchis el.

1 comentariu

  • Autoritatile locale ar trebui sa-i verifice pe cei vand din masina si ne polueaza fonic cu anuturile lor stridente. Cei ce in vremea comunislului strigau ,,sticle murdare iau” acum au trecu la vandut legume.
    Comunitate rroma din ce se vede azi e singura care vinde prin satele judetului si nu numai , de la lebenita la legume.

    Solutia nu va veni de autoritati din pacate ci tot de la noi .
    Noi daca nu cumparam de ei vor disparea .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS