Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal organizează sâmbătă 12 mai, în Pădurea Schulerwald, a XVIII-a ediție a Maialului bistrițean maghiar, ocazie cu care sunt programate concursul de gătit gulaș și un program artistic.
De la ora 12.00, pe scenă vor urca Fanfara Garnizoanei Bistrița, Orchestra Profesionistă a CCM, ansamblurile folclorice ”Sirulo” din Remetea (Harghita), de dansuri maghiare din Sărmașu (Mureș), ”Kalaris” din Ketegyhaza (Ungaria), ”Hajdina” din Luduș (Mureș), ”Pohanka” din Mureș. Festivitatea de premiere a concursului ”Cel mai bun gulaș”, ediția a VII-a, începe la ora 14.00.
Programul zilei:
6.00-7.30 – Alocarea spaţiilor pentru concurs/montarea pavilioanelor / montarea plăcuţelor de identificare a echipelor, distribuirea lemnului pentru foc, delimitarea spaţiilor de concurs de cele alocate publicului
7.30-8.30 – Accesul participanţilor, repartizarea standurilor
8.45 – Distribuire carne, cartofi, pâine, consumabile – farfurii, linguri, cuţite, furculiţe
9.00 – Deschiderea manifestării, startul concursului
13.00-13.30 – Jurizare, urmată de distribuirea simultană a porţiilor gratuite către public
13.30-14.00 – Premierea câştigătorilor
12.00-15.00 – Program artistic (scenă)
”Cel mai bun gulaș”
Ca şi în anii precedenţi, Primăria Bistriţa va pune gratuit la dispoziţia fiecărei echipe participante, 20 la număr: spaţiul de desfăşurare al acţiunii, pavilion 3×3 ml lemne de foc, 10 kgș carne porc/vită/oaie, 5 kg, cartofi, 5 kg, pâine – 4 buc. franzelă, șerveţele, tacâmuri, farfurii de unică folosinţă. Municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor şi va pune la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii.
Participanții trebuie să aibă ceaun cu o capacitate de minim 20 de litri, să asigurare din resurse proprii ingredientele necesare pregătirii gulaşului, altele decât carnea şi cartofii, care vor fi asigurate de către municipalitate, și să distribuie gratuit, la finalul competiţiei, 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.
Câștigătorii celor șase ediții de până acum: 2012 – Marosi Attila și Violeta Griga, 2013 – Rareș Bertescu și prietenii, 2014 – ”Echipa Bundy”, 2015 – ”Papila gustativă” (Dej), 2016 – ”Niște țărani” (Dej), 2017 – ”Țapinarii”.
Adaugă comentariu