(FOTO) „Morbiflette de Franche-Comté”, o mâncare tradiţională din regiunea respectivă a Franţei, a fost gătită sâmbătă, în centrul oraşului Bistriţa de bucătari amatori din Besançon, oraşul cu care Bistriţa este înfrăţită de 20 de ani. La târgul produselor locale, oaspeţii străini au mai adus diverse sortimente de brânză şi mezeluri, dar şi vinuri fine franţuzeşti.
Reţeta „Morbiflette de Franche-Comté” presupune gătirea cartofilor în coaja lor, tăiaţi în felii groase de un centimetru, peste care se adaugă ceapă călită cu bacon, slănină sau cârnaţi. Peste tot amestecul se toarnă smântână, respectiv brânză Morbier. Mirosul plăcut a atras curioşi care au cumpărat, cu această ocazie, brânzeturi şi mezeluri.
Oaspeţii din Besançon au ocupat două din căsuţele aflate în centru, în timp ce alături, producătorii locali şi-au expus marfa la locul lor obişnuit. Francezii au profitat de vecinătate ca să guste din bunătăţile noastre despre care au spus că sunt minunate, mai precis pâinea făcută în cuptor cu lemne, brânza de la Ruştior, ţuica de la Salva, legumele şi fructele noastre.
Adaugă comentariu