Sănătate

Ministrul Sănătății, despre mâncarea oferită pacienților la spitalul din Bistrița

Rombat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, care a fost într-o vizită de lucru la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, a verificat și mâncarea pe care o primesc pacienții.

El a menționat într-o postare pe Facebook că ”exemplul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este unul bun: mâncare proaspătă, sănătoasă, bine pregătită – și aici se poate!”.

Ministrul Sănătății a comentat:

”Am citit foarte atent mesajele pe care le-am primit de la români despre mâncarea din spitalele noastre. Pacienții cer RESPECT – nimic mai mult.

Felul în care este pregătită și servită mâncarea pacienților nu este singura problemă din spitale și cu siguranță nu este o ”obsesie” pentru mine. Calitatea hranei din spitale nu este un detaliu neglijabil, ci un indicator esențial al modului în care tratăm demnitatea pacientului. Mâncarea oferită în timpul spitalizării reflectă, într-un mod simplu, dar profund, grija față de cel aflat în suferință – și, totodată, respectul față de propria echipă și unitate sanitară.

Din nou, exemplul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este unul bun: mâncare proaspătă, sănătoasă, bine pregătită – ȘI AICI SE POATE!

Nu menționez aceste exemple ca o justificare generală – știu foarte bine că în multe spitale din țară situația este departe de a fi acceptabilă. Exemplele bune sunt, dacă vreți, o formă de presiune asupra celor care sunt încă departe de aceste standarde bune.

Nu mai accept să aud că este o problemă de sistem sau de norme. Este pur și simplu o problemă de management și de bun simț, iar acolo unde aceste probleme persistă nu voi ezita să le fac publice și să iau măsuri. Tocmai de aceea voi continua să merg personal în spitale, inclusiv fără să anunț dinainte – dimineața, la prânz sau seara, pentru a verifica realitatea exact așa cum este.

Și da, chiar dacă pare greu de crezut, în România există spitale în care oamenii își fac treaba cu responsabilitate, bun simț și decență. Iar atunci când le găsesc, nu am cum să nu îi felicit și să le dau exemplul mai departe. Poate unii vor înțelege, măcar din inteligență, dacă nu din respect, că trebuie să schimbe ceva – rapid!

Ca ministru al Sănătății, îmi asum ferm acest subiect și sunt hotărât să merg până la capăt. Pacienții merită mai mult decât tratamente medicale – merită grijă, demnitate și respect în fiecare detaliu. Iar acest lucru începe cu normalitatea”.

3 comentarii

  • Dragobete ăsta de la Sănătate îl are mentor pe Cuza care se deghiza în țăran și lua pulsul prin piețe. Așa ia și el pulsul prin spitale, doar că nu-i la modă și deghizarea. În loc să facă politici publice și lobby pentru investiții și fonduri de modernizare a spitalelor( 80% din banii PNRR pentru spitale au fost tăiați), ministrul Dragobete e noul degustător al cantinelor și cateringului spitalicesc. Atâta s-a putut!

    21
    26
  • Incompetenule, tu ai fost în stare să faci ceva? Ai fost deputat, ce ai făcut? Ai și tupeul să comentezi…

    23
    5
  • Cand anunti din timp ca faci control, normal ca pregatesc cea mai buna mancare, doar pt tine.

    Stiu pe surse ca se fura din mancare la greu de personal, bucatarul sau ceva ajutor de pe acolo de 30 de ani nu a facut cumparaturi acasa, pt ca are autoservire direct de la stat .

    4
    1
Apasă aici ca să comentezi

Răspunde-i lui Ovidiu Florean Cancel

Reguli pentru comentarii. Click aici.