Cultură

Muzică, relaxare și distracție la Festivalul ”Legendele Cetății”

În a doua seară a Festivalului de muzică și meșteșuguri locale ”Legendele Cetății”, sâmbătă 23 septembrie, pe lângă ateliere de pictură, lectură, modelaj, restaurare, jocuri şi activități pentru copii, pictură pe față, proiecții de film şi muzică, relaxare în hamace şi beanbag în parcul municipal, au avut loc recitaluri de vioară, clarinet, flaut şi pian, precum și concerte susținute de Blackout și Maria Răducanu & Călin Grigoriu, în zona amenajată în fața Turnului Dogarilor.

Duminică 24 septembrie, în ultima zi a festivalului, au fost ateliere de pictură, lectură, modelaj, restaurare, jocuri şi activități pentru copii, pictură pe față, proiecții de film şi muzică, relaxare în hamace şi beanbag, concerte Besmeth, Halta H, Mircea Tiberian & Nadia Trohin, Trigon, Dima Belinski & DS Project Orchestra: ”It’s More Than Just a Piano Show”.

Festivalul a fost organizat de Primăria Bistrița prin Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”.

Primarul Ioan Turc a menționat:

”Prima ediție a Festivalului „Legendele Cetății”, un succes! În organizarea Primăriei municipiului, un concept inovativ de evenimente pentru publicul larg a venit să bucure toate categoriile de vârstă la finalul acestei veri.

Menit să pună în valoare zona istorică a Turnului Dogarilor și oaza verde a Parcului „Regele Mihai I al României”, Festivalul „Legendele Cetății” a fost configurat pe ateliere, pentru a-i surprinde plăcut pe toți cei prezenți, cu pictură, lectură, modelaj și restaurare, cu jocuri și activități pentru copii, pictură pe față, proiecții de film şi muzică. De asemenea, au fost amenajate zone de food, vinuri și meșteșuguri, încă o platformă de promovare a producătorilor din economia locală. O noutate absolută au fost zonele de relaxare, cu hamace și beanbags, în perimetrele verzi ale parcului. Punctul de maxim interes a fost scena din fața Turnului Dogarilor, unde au fost 3 zile cu concerte ale unor trupe și interpreți renumiți de rock, folk și jazz. O mențiune specială pentru elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, care au venit cu orchestra de chitare, iar recitalurile de vioară, clarinet, flaut și pian au completat o ambianță muzicală de excepție.

Am luat zilnic pulsul evenimentului și am constatat că acest concept este agreat de public, ca dovadă numărul mare de oameni care au participat și reacția lor favorabilă. Fiecare a avut un loc în care să se simtă bine, fie că a fost vorba de părinți, bunici, copii sau tineri. Ne propunem ca ediția viitoare să însemne o creștere a evenimentului la toate capitolele, iar „Legendele Cetății” să devină, în scurt timp, un festival internațional.

P. S.: De apreciat participarea Poștei Române cu un stand propriu, de unde se puteau trimite gratuit cărți postale personalizate cu „Legendele Cetății”!

13 comentarii

  • E mai fain ca la Povestea Vinului de anii trecuți, acuma se pune în valoare parcul și zonele verzi. Unde e Cretzu și al lui NU CĂLCAȚI PE IARBĂ? :)))))

    8
    27
    • Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
      Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu biccicleta și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
      https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

      32
      1
    • Zorro scuză-mă că te întreb dacă a fost așa de reușit atunci Bistrițeni de ce nu au venit ?! În poze se vede că sunt mai mulți vânzători la tarabe de cât Bistrițenii. Este ca în bancul acela cu viagra totul a fost la superlativ numai că partenerul nu a venit ;o))).

      25
      3
    • nu calcati pe iarba nu a fost a lui Cretu. a fost un exces de zel al unor politisti inchipuiti.Cretu a facut parcul sa arate asa cum arata! de ce sa nu recunoastem Bravo si lui Turc daca a lasat sa se produca si acest eveniment…fiecare are bune si rele! hai sa luam ce e bun, si sa mai facem lucruri bune! ca de barfit si criticat e atat de usor!

  • D-le Zorro , zonele asa zise verzi , sunt cam uscate. Pe vremea d-lui Cretu se udau zilnic , florile si iarba. Acum , numai „se pun in valoare” ! Nu v-am dat eu dislike , sunt destui care va „apreciaza” linguselile si slugarnicia.

    22
    4
  • Cel mai penibil bâlci organizat vreodată în Bistrița!!
    Muzică ce răsună de la toate tarabele, persoane care vând baloane cu beculete la fiecare colț.. Până la urmă ce înseamnă,, Legendele cetății?? ”
    Cea mai nereușită imitație de la Povestea vinului.. :((

    29
    6
  • Este ceva de coșmar !!!!!!!!! Ce legătură au cu Cetatea toate panaramele acelea de tarabe, mesele și scaunele de plastic, paleții de lemn, mesele improvizate din suporturi de cabluri zici că ești la RCB nu la o Cetate.

    33
    3
  • Pentru chestia asta că nu știu cum să o denumesc și nu știu ce a vrut să fie primăria a cheltuit bani ?

    29
    1
  • Eu am fost spectator la concertele organizate in zona Turnului Dogarilor, au fost reusite, solisti/trupe de calitate, a fost lume multa, o atmosfera placuta. Am fost si in zona de tarabe, si aici aveai de unde alege, puteai sta linistit sa mananci sau sa te racoresti cu un suc sau o bere. Cred ca asemenea manifestari trebuie organizate si pentru aceasta reusita felicit Primaria!

    10
    32
  • Păi Cetatea Bistriței este pe Dealul Cetății nu în Parcu Mare , ori eu nu mai ştiu geografie ori primarul nu-şi cunoaşte oraşu ?!

    22
    2
  • Sper că veți elibera mai repede parcul de ”dotările” acestui ”festival”! Chiar și acele ”tablouri” bătute în cuie de copaci ar trebui eliminate din parc! Măcar așa mai vedem și noi vegetație, copaci, care sunt tot mai atacați de ”insecte” în două picioare!

    15
    4
  • Am fost în toate zilele la Festivalul de muzică și meșteșuguri locale și am văzut același peisaj: cârnați, frigărui, grătare, bere, mititei, plus că de la boxe se auzea o muzică ”străinească” de-ți plesnea timpanul. Oare cu ce scop a fost inițiat acest festival ? Nu am văzut nici un artist renumit de muzică ușoară, sau de muzică populară, sau vreo formație, vreo orchestră, ansamblu artistic. Nimic, nimic, nimic. Mai rău ca la bâlci. Păcat de banii investiți în acest Proiect, care cu istoria, arta, cultura, etnografia, meșteșugurile, nu are nici o legătură. Doar cu gastronomia. Păcat…

    18
    • Dacă Mircea Tiberian și Maria Răducanu nu sunt cunoscuți pentru tine, eu zic să mai studiezi ceva muzică. Sau mai bine să te pregătești pentru Heidenfeld, la toamna bucatelor, în mod sigur vor fi acolo toți artiștii pe placul tău :)))

      7
      10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS