Actualitate Economie

O autospecială performantă pentru intervenţie şi salvare la înălţime va intra în dotarea ISU Bistriţa

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud va fi dotat cu o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime graţie unui proiect finanţat cu bani europeni accesat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu alte judeţe din Transilvania. Maşina de ultimă generaţie le va permite pompierilor să ajungă în timp scurt la intervenţii şi să acţioneze la înălţimi de 30-40 de metri.

Şeful ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, a spus că instituţia pe care o conduce are nevoie de un astfel de utilaj fiindcă cel pe care îl deţine e destul de uzat fiind fabricat în anii 80.

„Sunt mai multe clădiri înalte în Bistriţa, dar şi în judeţcare ar necesita un astfel de utilaj în cazul unei situaţii de urgenţă. Este vorba de Biserica Evanghelică, clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Hotelul Hebe de la Sîngeorz-Băi. Cu autospeciala nouă care va intra în dotarea ISU va fi mult mai uşor accesul. Autospeciala pe care o vom primi e de generaţie nouă şi ne va permite să ajungem la 30-40 de metri înălţime pe o platformă de pe care se va putea interveni. Vor putea fi evacuaţi oameni blocaţi. Important e să ajungem în cel mai scurt timp şi să putem interveni în condiţii optime”, a spus şeful ISU.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, a declarat că instituţia pe care o reprezintă e bucuroasă că poate fi partenerul ISU în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – etapa a III”, proiect în valoare de 11,6 milioane de  lei din care finanţarea nerambursabilă este în cuantum de 11,3 milioane de lei.

„Iată că aceste autospeciale – şase în total care vor ajunge în judeţe din Regiunea Nord-Vest – dau posibilitatea ISU să intervină la înălţimi mari, lucru care era mai dificil până acum. CJ Bistriţa-Năsăud a aprobat participarea judeţului la ADI Transilvania de Nord cu suma de 38. 666 de lei. Aceasta este contribuţia noastră, iar celelalte judeţe au făcut acelaşi lucru ca şi noi. Sperăm ca proiectul să fie de bun augur, iar ISU să fie dotat cu un utilaj cu totul deosebit”, a spus Alexandru Pugna.

Noua autospecială, care va ajunge la Bistriţa cel mai devreme anul viitor, va permite scurtarea timpului de intervenţie cu până la 12 minute în mediul rural şi până la 8 minute în mediul urban.

În prima etapă a proiectului, ISU Bistriţa a primit cinci autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare şi trei ambulanţe, iar în etapa a doua o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS