Actualitate

Oamenii preocupaţi de formarea unor comunităţi mici, în tabăra de permacultură de la Malin

Permacultura, ca „formă de arhitectură a naturii şi instituţie informală a idealurilor sociale alternative”, preocupă în continuare oameni din lumea întreagă. Anul acesta, unii dintre ei s-au adunat, din nou, la Malin, unde, până în 14 septembrie, are loc a treia ediţie a cursului de permacultură condus de Pascal Depienne de la Universitatea Populară de Permacultură din Franţa.

“Pentru mine, nu văd alte soluţii la problemele umane decât formarea de comunităţi mici responsabile, implicate în permacultură şi tehnologiile adecvate. Societatea este într-o stare ciudată: obezitate în nord, foamete în partea de sud; petrolul se epuizează iar noi continuăm să construim autostrăzi. Având în vedere această nebunie universală, singurul răspuns este să ne adunăm cu prietenii şi să începem construirea unei alternative”, scria  Bill Mollison în cartea „Permaculture II”, apărută în 1978.

A treia ediţie a cursului de permacultură (full certfied design course of permaculture), condus de Pascal Depienne de la Université populaire de permaculture  France conţine 72 ore de şcolarizare care acoperă programa institutului internaţional de permacultură. Cursul a început în 1 septembrie şi se va încheia în data de 14.

Iată temele care vor fi dezbătute de cursanţi: principiile sistemelor natural, metodologii de proiectare, modele de proiectare, profile clasice de peisaj, solurile, clădiri şi structuri, tehnologii adecvate pentru conservarea energiei, pădurea şi copacii cultivaţi, eliminarea şi reciclarea deşeurilor, gestionarea faunei sălbatice, seminţe şi pepiniere, economie informală/formală, dezvoltarea satului, apa în peisaj şi comerţul.

Cursurile încep zilnic la ora 9.00 şi ţin până la 13.00. După o pauză de prânz, participanţii încep la 14.30 lucrul în ateliere, iar apoi se ocupă de design. După masa de seară, ei vizionează filme şi ascultă prezentările de proiecte ale participanţilor.

La finalul cursului, vor primi un certificate recunoscut internaţional.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.