Politică

Oltean: Legea câinilor vagabonzi ţine cont de realităţile cu care ne confruntăm

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a subliniat că legea lasă libertate deplină autorităţilor locale şi comunităţilor să decidă soluţia cea mai bună, nu neapărat eutanasiere.

Ioan Oltean a afirmat că Legea câinilor vagabonzi este una care ţine cont de legislaţia europeană.

”Legea în sine nu stipulează un mod obligatoriu de atitudine a autorităţilor locale faţă de câini, ci lasă posibilitatea acestora de a consulta comunităţile locale în raport de realităţile zonei respective, şi de a identifica împreună cu acestea soluţia adoptată. Nu spune obligatoriu că trebuie să se eutanasieze, ci lasă libertate deplină autorităţilor locale şi comunităţilor de a decide. Dacă există posibilitatea de a-i aduna în locuri speciale şi de a-i îngriji, asta va fi soluţia. Nu văd nici un argument care să fi atras o reacţie atât de dură din partea opoziţiei şi a unor ONG-uri. E o lege europeană, care ţine cont de realităţile cu care se confruntă cu România. Să nu uităm cele peste un milion de semnături care au fost depuse în Parlament în susţinerea acestui act normativ”, a comentat el.

În Camera Deputaţilor puterea a făcut dovada unei majorităţi incontestabile, am reuşit să trecem zeci de acte normative cu caracter organic, remarcându-se Legea asistenţei sociale, mult combătută de opoziţie, Legea câinilor vagabonzi, absolut necesară pe care opoziţia a comntestat-o vehement. E dovada că puterea are puterea de a-şi trece prin Parlament principalele acte normative. Până la noua lege a asistenţei sociale, în România existau 54 de categorii de asistaţi social, acum numărul se duce la 9, dând posibilitatea autorităţilor să identifice corect categoriile care trebuie să beneficieze de ajutor social”, a spus Oltean într-o conferinţă de presă.

Şi deputatul PDL Ioan Nelu Botiş, fost ministru al Muncii, s-a declarat încântat că Legea asistenţei sociale ”a trecut”.

”Noua Lege a asistenţei sociale schimbă filozofia în asistenţă socială, de a abordare statică la una dinamică. Legea e susţinută şi printr-un program al Băncii Mondiale, cu o finanţare de 500 de milioane de euro, care intră în vigoare din 2012. În următorii trei ani, aceste programe vor fi susţinute prin finanţarea din acest împrumut, care se va rambursa peste 20 de ani. Legea va duce la schimbări profunde în societatea românească, va duce bani spre cei care au într-adevăr nevoie. Vor fi sprijinite acele gospodării care au potenţial de dezvoltare. Legea privind meşteşugurile e foarte importantă, ar trebui să amoreseze forţa de muncă mediul rural. Această lege grupează ajutoarele sociale pe patru categorii: familie şi copil, familia săracă, persoanele cu dizabilitate, ajutoare speciale (calamităţi, incendii). În următorii 3 ani, o mare parte din gospodăriile aflate în sărăcie vor putea trece din zona pasivă în una activă”, a spus Botiş.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS