Păstrăvăria Parva, amenajată cu bani europeni, are, începând cu luna aceasta, şi o terasă la care oaspeţii pot mânca păstrăv la grătar gătit imediat după ce a fost scos din bazine, proaspăt şi extrem de gustos.
Restaurantul Casa Păstrăvarului, fiindcă aşa se numeşte, va deveni, cu siguranţă, o destinaţie de week-end şi nu numai pentru toţi cei care caută liniştea muntelui şi preferă mâncarea sănătoasă.
Proprietarii Păstrăvăriei Parva, familia Petru şi Nastasia Finegari, au accesat bani europeni prin Programul Operaţional Pescuit (POP) şi au deschis o păstrăvărie în iulie 201 5 la intrarea în satul Parva. Cu banii primiţi din partea Uniunii Europene au construit iniţial un sediu administrativ şi 13 bazine în care pot creşte anual 30 până la 50 de tone de păstrăvi cu apă captată din râul Rebra.
Proiectul amenajării unui restaurant în incintă l-au avut încă de anul trecut, aşa încât s-au pus pe treabă şi l-au construit cu gust şi cu atenţie mare la detalii. În acest sfârşit de săptămână l-au deschis, aşa încât toţi cei care merg la păstrăvărie să cumpere peşte pot mai întâi să-l deguste.
Sunt bineveniţi şi cei care îşi doresc o ieşire în aer liber, la munte, drumul până la Parva fiind reabilitat, iar zona superbă. În afară de păstrăv viu, la Parva se mai găseşte şi păstrăv afumat, considerat o delicatesă.
Pentru comenzi şi rezervări îi puteţi contacta pe Petru Finegari la telefon: 0762 727629 şi pe Nastasia Finegari la 0753 525074.
Păstrăvăria Parva e deschisă zilnic, iar duminica între 13.00 şi 17.00.
Am servit pastrav viu și afumat de la d-voastră și sânt f.multumit….aș dori sa-mi fac si eu o rezervare pentru evenimentul din 26 mai ce am inteles ca îl găzduiți pentru 4 persoane. E necesar să sun sau să trimit banii ?