Politică

Peteleu: Nu vrem ca oraşul să arate precum un papagal. De ce mai avem nevoie de arhitect şef?

Consilierul municipal PNL Ioan Peteleu se întreabă de ce mai este nevoie de arhitect şef la Primăria Bistriţa din moment ce Ovidiu Creţu alege până şi culoarea în care să fie zugrăvite blocurile, referindu-se la cele de pe str. Crinilor, şi consideră că oraşul ”nu trebuie transformat totuşi într-un papagal”.

bloc mov crinilor de sus”În peisajul urbanistic bistriţean, stăpânit se pare de haosul cosmic, apar tot felul de elemente inedite: blocurile de pe str. Crinilor. Deja sunt vizibile culorile de pe faţadele blocurilor. Şi nu sunt singurele elemente inedite în peisaj, nu vrem totuşi să transformăm acest oraş într-un papagal. Pe această cale vreau să-i cer public domnului primar să ne pună la dispoziţie autorizaţiile de construire pentru anveloparea blocurilor de pe Crinilor, ca să vă daţi seama că se fac nişte abuzuri pentru că în autorizaţie sunt alte culori. Consider răspunsul pe care l-a dat primarul în şedinţa de Consiliu Local drept unul sfidător. A spus clar: eu am ales culoarea. L-am întrebat pe ce s-a bazat când a ales acele culori şi n-a mai avut un răspuns. Mă întreb: dacă dânsul alege şi culoarea, de ce mai avem nevoie de arhitect şef, de ce mai avem nevoie de Serviciul de urbanism? Ar putea, şi în acest sens a făcut tot ce i-a stat în putinţă, să conducă oraşul fără niciun serviciu”, a spus Ioan Peteleu într-o conferinţă de presă.

Consilierul local PNL Ioan Peteleu l-a întrebat pe primarul Ovidiu Creţu, la începutul şedinţei CL din 26 martie, cine a semnat autorizaţia privind culoarea mov a blocului de pe str. Crinilor:
”Consider că este o întâmplare nefericită. Vă place culoarea acestui bloc? E ieşit din peisajul urbanistic”. Răspunsul primarului Creţu a fost: ”Dacă nu vă place culoarea violet sau mov, să ştiţi că este o problemă de gust. Eu am semnat acea autorizaţie. Culoarea respectivă am ales-o tot eu, ulterior”.

Etichete

10 comentarii

  • DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON EST DISPUTANDUM, cum spune latinul. Reactia lui Cretu este halucinanta (citez): „Dacă nu vă place culoarea violet sau mov, să ştiţi că este o problemă de gust”. Poate mai degraba de prost gust. Astea sunt gusturile primarului Cretu. Chiar si in materie de culori. Numai ca primarul ar trebui sa faca asta la el acasa si nu sa oblige pe locuitorii orasului sa-i impartaseasca gusturile. Asa s-a intamplat si cu turnul bisericii evanghelice care dupa cum se stie a avut intotdeauan culoarea pietrei din care este construit si pe care primarul l-a vopsit in rosu ca sa semene cu Piata Rosie din Moscova, fiindca asa vrea muschii lui.

  • In tara lui KIM JONG II ( Coreea) tot asa se alege culoarea. La mine acasa eu mi-am ales-o singur, si inca mai astept AUTORIZATIA platita din 2007 sa mi se elibereze SUPER…. NU ?

    • Daca tot ati platit-o si v-ati ales culoarea, nu era normal sa primiti autorizatia si dupa aceea sa va apucati de lucru!
      Tare ma tem ca v-ati executat deja cu lucrarea… dar ce mai conteaza o hartie, cat timp ati platiti?
      Poate vorbiti cu Vasalie sa il intrebati de hartie, daca a semnat-o!

  • Problema asta, a culorii blocurilor mi se pare o non-problema. As prefera de o mie de ori sa am un oras viu colorat, decat unul gri sau maro. Chiar asta e marea problema a consilierilor liberali, in ce culoare se vopsesc blocurile?! De altfel m-am obisnuit cu pseudo-activitatea liberalilor, care se leaga de tot felul de chestii lipsite de interes pentru cetatenii de rand.

  • Culorile intense nu sunt urate decat in combinatii nereusite, probabil cazul specificat de fostul vice…
    Dar, uitati-va la casele din centrul istoric, toate au culori pastelate, diferite una fata de alta, ceea ce le individualizeaza si totodata le infrumuseteaza…
    Materialele folosite la anveloparea blocurilor sunt de joasa calitate si nu vor trece mai mult de 3 ani pana se vor decolora toate aceste culori vii si puternice, lasand in urma o banala nuanta care va bate un pic spre mov..
    Eu in schimb le-asi fi facut o treime verde, una rosie si una alba, sau ma rog, rosu, galben si albastru, in functie de cine statea in blocuri…

  • Orasul are nevoie, mai mult ca oricand, de arhitect sef . Pe str. Ion Slavici sau Caraiman sunt amplasate blocuri pe parcele, intre case, cu nesocotire insorire, intimitate, parcaje. Alte parcele – concepute cu imobile la strada – primesc acum constructii mai inalte in curte sau pe latura din spate a parcelei, nesocotind vecinatati, insorire, minime norme de dezvoltare fireasca a parcelarului care defineste un oras. Argumentul ca acestea sunt permise de Planul Urbanistic General este hilar. Cine ar fi trebuit sa urmareasca modul de elaborare a acestei documentatii, sa impuna conditii si in final sa asigure confortul locuitorilor si dezvoltarea localitatii in parametrii normali, evitand haosul si conflictele? Din pacate, de la nivel de administratie se induc aceste stari conflictuale.

  • Nu stiu de unde se inspira urbanistii bistriteni in frunte cu primaru si asa zis(a) architect(a) sef(a), dar prostul gust e la el acasa. Pacat de acest oras care se degradeaza pe zi ce trece.

  • Culoarea unui bloc nu este chestiune de gust. Presupune un studiu cromatic pe care-l face arhitectul obiectivului, bineinteles acceptat de arhitectul sef al orasului care are o viziune asupra localitatii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS