Actualitate Recomandări

Pietre de toate mărimile și culorile, din mai multe țări, în expoziție cu vânzare la Muzeu

Pasionații de pietre semiprețioase au posibilitatea, timp de trei zile, să le admire și să le cumpere din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud unde vineri s-a deschis Salonul de minerale, fosile și geme ajuns la ediția a 30-a.

Colecționari din Baia Mare, Timişoara, Arad, Satu-Mare, Bistriţa și Sângeorz-Băi au adus pietre semiprețioase, de podoabă, flori de mină și diferite piese prelucrate.

Anul acesta evenimentul a ajuns la ediția a 30-a și îi reunește pe ing. geolog Claudia Groza, ing. geolog Csaba Kàto, ing. geolog Emil Șpiac, ing. geolog Gabriela Șpiac, cercetător științific I Dr. Ioan Chintăuan, Maxim Hîruța, Cătălina Hîruţa, Ştefan Strimb, ing. Konrád Lőrinczi și Manu Nasiri, ultimul cu pietre din Iran.

Până duminică, găsiți minerale brute și flori de mină din Carpații Orientali și din Munții Apuseni, dar și din alte zone ale globului, impresionante colecţii de pietre semipreţioase şi ornamentale, geode din cuarț și ametist, semigeode, bile confecționate din minerale, fosile din diverse ere geologice, lemn fosilizat, provenind de pe aproape întreg mapamondul.

Pentru copii sunt pregătite colecții didactice și minicolecții de diferite specii minerale, de asemenea și figurine de forme și culori deosebite, cu prețuri care pornesc de la 5 lei. De altfel, chiar de la deschidere, mai multe grupuri de elevi au venit să viziteze expoziția și să asculte poveștile spuse de geologi.

Alături de bijuteriile realizate din argint și cupru argintat, veți mai găsi și unele executate din pietre fine şi ornamentale (turcoaz, alexandrit, rubin, smarald, ametist, cuarţ roz, agat, jad, citrin, aventurin, granat, celestin).

Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A.. Expoziţia cu vânzare are loc în perioada 9-11 iunie 2023, între orele 10ºº – 20ºº.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS