Actualitate

Pregătiri în centrul Bistriței pentru startul sărbătorilor de iarnă

În centrul istoric al Bistriței se fac amenajări pentru sărbătorile de iarnă, evenimentul de aprindere a iluminatului festiv fiind programat în seara de Sfântul Andrei, pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Căsuțele din lemn pentru Târgul de Crăciun sunt puse în diferite zone din Piața Centrală, închisă circulației rutiere.

Pe pietonal se montează ornamentele în formă de stea, sub plasa luminoasă, dar și alte decorațiuni de sezon.

Lângă Biserica Evanghelică va funcționa un patinoar artificial, gestionat de operatorul privat care în anii trecuți îl deschidea în fața Palatului Culturii.

Aprinderea luminițelor și deschiderea Târgului de Crăciun sunt programate de Sfântul Andrei, joi 30 noiembrie, de la ora 18.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Invitați în spectacolul care dă startul sărbătorilor de iarnă în centrul Bistriței sunt magicianul Robert Tudor, tânăra interpretă Kamelia Melnic (11 ani) și Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” cu animații pentru copii.

Primăria Bistrița a alocat anul acesta 821.554 de lei pentru iluminatul festiv în oraș, fiind montate instalații pe principalele artere, în diferite parcuri și scuaruri, dar și în cartiere.

3 comentarii

  • Piata Centrală a orasului Bistrita este prea mică pentru a inghesui aici toate activitătile legate de „Târgul de Crăciun” . De aceea, poate ar fi mai bine ca măcar partea comercială să rămână in Piata Mică, unde au fost mutate din vară căsutele din lemn pentru a gazdui si piata de produse traditionale din timpul anului. De asemenea, patinoarul artificial nu-și are locul cel mai potrivit lângă Biserica Evanghelică și ar trebui amenajat tot in fata Casei de Cultură. In felul acesta, Piata Centrală ar fi mai aerisită pentru putea găzdui scena pentru evenimentele culturale si religioase legate de sărbătorile de iarnă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS