Politică

Propunerile lui Dorin Dobra, 22 decembrie zi naţională şi ”Tricolorul” imn, respinse

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor. Mai multe amendamente, precum instituirea zilei naţionale în 22 decembrie şi schimbarea imnului naţional actual cu ”Tricolorul” au fost respinse. Senatorul PNL Dorin Dobra s-a numărat printre iniţiatorii celor două propuneri.

Potrivit amendamentului la articolul 12 alineatul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, „drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

În forma actuală, Constituţia stabileşte că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Membrii comisiei pentru revizuirea Constituţiei au respins toate amendamentele care ar fi introdus în legea fundamentală o zi naţională de 10 Mai, formulate de senatorul PNL Victor Ciorbea, dar şi de grupurile parlamentare al PNL.

De asemenea, a fost respinsă propunerea formulată de senatorii Ioan Ghise, Paul Ichim, Dorin Dobra, Valeriu Boeriu şi Ion Luchian pentru ca ziua naţională a României să fie stabilită pentru 22 decembrie. Aceeaşi iniţiatori au mai avut un amendament respins, respectiv ca imnul naţional al României să fie schimbat cu „Tricolorul”, informează Mediafax.

Totodată, membrii comisiei au respins propunerea deputatului Eugen Nicolicea şi a senatorului Ioan Toma ca deviza României să fie „Nihil Sine Deo”.

În plus, comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat amendamentul formulat de grupul minorităţilor naţionale pentru ca articolul 10 al legii fundamentale să fie completat cu menţiunea că „România este stat membru al Uniunii Europene”.

17 comentarii

  • Propunerea ca ziua nationala sa fie schimbata din 1 decembrie in 22 decembrie este la fel de idioata ca si actiunea primarului Cretu cu mutarea statuii lui Cuza de la IJP in Piata Unirii, fara sa stie ca numele pietei se trege de la marea unire de la 1 decembrie 1918 si nu are nimic in comun cu unirea principatelor lui Cuza. Cel putin cei care au propus ca ziua nationala sa fie 10 mai au avut in vedere ca aceasta zi de sarbatoare sa nu fie iarna.

  • Imnul e in mod firesc un cânte care să-ţi trezească sentimente faţă de ţară. Sunt persoane care susţin că imnul, prin definiţie e un cântec de război. Noi…după ce am fost obligaţi netam-nesam să ascultăm tricolorul o bună bucată de vreme am dat lovitura cu lălăiala de „Deşteaptă-te române”. Cel puţin…noi ne mai amăgim că autorul e de pe meleagurile noastre….

    • orice ar face si cit ar lucra , n-o sa poate sa-si justifice salarul de parlamentar. niciodata.

    • Parlamentari nu îşi propun să justifice în nici un fel salariile, sunt sun luate ca un dat, este ceva ce e drep să aibă parte. Dar reuşesc să justifice orice taxă şi impozit posibil.

  • Si in alte tari s-a mutat ziua nationala si Romanai avea chiar un motiv foarte mare sa o mute.

    Despre comentariile rautacioase doar atit ca indiferent daca un politician nu face nimic sa face ceva, daca are activitate sau nu, daca este complet invizibil dupa alegeri sau incearca ca sa si Dobra sa lucreaza transparent, voue nu va place nimic, injurati si criticati fara argumente si cu lipsa de bunul simt.

    Sint alte topicuri pe ziarul aici unde nici nu ai chef sa spui nimic din cauza nivelul limbajului care atinge etajul minus 20 subsol sau mai jos. Sa vede si clar dupa topic si sa stie ce fel de comentari urmeaza daca politician X sau Y este mentionat. Sa pare ca dsicutii nu sint despre obiective ci doar despre persoane.

    • Domnule Born,
      Cred ca valoarea unui politician e data, in primul rand, de initiativele pe care le sustine in spatiul public, de relevanta acestora pentru mine. Personal, imi doresc de la politicienii romani solutii la probleme precum cresterea preturilor la carburanti, electricitate, alimente, starea jalnica a drumurilor, numarul mare de caini maidanezi de pe strazi etc.
      Domnul in cauza s-a remarcat prin cateva initiative cel putin discutabile, fara prea mare legatura cu problemele care ma intereseaza. Daca veti da o cautare pe Google dupa „Dorin Dobra idei traznite” veti vedea foarte concret despre ce e vorba. Plecand de la aceste lucruri, parerea mea despre acest politician nu este deloc buna, si mi-o exprim ca atare.

  • Sa zicem, ca Dobra nu atinge topicuri ca pe dvs intereseaza. Dar de exemplu nu va place nici cum lucreaza, adica transparenta si prezenta? Poate ar fi cazul sa va adresati direct lui cu ce va doare si sar si schimba unele.
    Cea ce eu critic este catalogarea asta cu melcilor, adica jignirea personala care am citit pe aici de n-spreceze ori in diferite forme.
    Nu sunt fan al lui dar printre politicieni care avem local „la dispozitie” mi sa pare Dobra un om capabil si mai ales cu atitudine corecta, cea ce de multi alti eu nu asi spune, cu tot ca nu am habar de politica si nici nu ma pricep.
    Dar imi place discursul politic in mod respectuos si cu respect la persoana si cu argumente la obiective.
    De exemplu pot sa discut cu dnl SDLM, imi place chiar discutia, cu tot ca am pareri complet invers. Si cred ca sa poate fi discutat orice cu respect fata de celelalta persoana, fara jigniri, cea ce este mai productiv sau mai efficient pentru scopuri urmarite. O persoana care sa simte respectat este sigur mai binevoit sa acepta punctul de vedere unui adversar in oinie de cit unul jignit sau unul pe care dai cu topor peste cap.

    • Firesc ar fi într-o democraţie, cetăţeni să fie solidari cu aleşi, ca fiind reprezentanţii de drept ai intereselor acestora. Dar aceasta nu este valabilă aici, domnule Born, partidele politice în România sunt organizate într-o structură mai degrabă dictatorială, nici pe departe democratică. Aşa încât democraţia manifestată prin alegeri libere îţi pierde în totalitate valenţele rescunscute în ţările cu tradiţi democratice, de vreme ce trebuie să alegem dintre oameni ce se impun într-un sistem total nedemocratic. Dacă pe dumneavoastră vă supără critica adusă clasei politice indiferent ce partid conduce, pe mine mă supără cei care susţin puterea oricare ar fi acesta.

    • Atunci ma intreb de ce lumea merge la vot, daca este asa inutil cum spuneti, si ca toti ar fi lafel. De ce sint aplaudati oriunde apar politicieni pe tribune de totfel de evenimente si la cele complet fara legatura la politica(cele bisericesti de exemplu).

      Am impresia ca vorba caprei vechinului are rolul mai important de cit traiul bun al societati. Indiferent cine guverneaza, tot sint criticati la singe. Oare nu ati votat cu mare majoritate, si voi comentatori rautaciosi si supraprezenti, pe USL? Si daca nu ati votat de ce credeti ca aveti drept sa faceti reclamati? Participare incepe cu vot.

      Daca ma uit la stiri si comentari am impresia chiar si sa doreste dictatura si un stat fascist de modelul Ungariei actual. Inapoiere pura. Nationalism crunt. Greata. Bine ca exista si politicieni care conduc contra fluxul asta si ca sa va provoc mai tare, cred ca Dobra face parte din ei.

      Astept argumente, nu replici.

    • Am uitat. Nu ma supera critica in general, ma supera polemica si atacuri la persoana, indiferent daca este politicean sau nu, indiferent daca imi este adversar personal sau la opinie. Ma supera lipsa de argument si jigniri in loc.

  • Este un film „Senatorul melcilor”, cu actorul Dorel Visan in rol principal (poate cunoasteti filmul)
    Mi se pare ca personajul din film aduce cu domnul despre care discutam, de aici si apelativul acesta de „senatorul melcilor”.

    • lasa-l pe Born, nu te chinui sa-i explici ceea ce el stie , dar nu vrea sa stie. te chinui degeaba. el stie doar Batman, batman. la noi binenteles.

  • Stimate domnule Bron dreptul la opinie nu este condiționat de mersul la vot. Este o confuzie indusă cu multă dibăcie – dacă nu votezi taci și rabdă. Dreptul meu la opinie este dat de responsabilitatea achitării taxelor și impozitelor, sunt cetățean al Republicii cu drepturi consfințite de Constituție, iar pentru aceasta nu sunt obligat să mă tăvălesc în mocirla partidelor politice. Dumneavoastră cereți argumente și vă considerat jignit, dar cu mare ușurință puneți eticheta de om fățarnic, azi critic și mâine merg să aplaud. Nu domnule Born nu sunt alături de dumneavoastră acolo unde aplaudați incopetența generală a politicienilor, cum nici răutăcios nu mă pot considera.
    În aceiași notă de limitare a drepturilor cetățenești puneți în față răul naționalismului, greața ce vă este provocată de fascism, nu dorința de a se perfecționa selecționa oameni valoroși cu deschidere spre interesul cetățeanului și implicit al României. Nu uitați toleranța acestui neam este greu de înțeles de multi europeni. Eu am certitudinea că soluția democratică ar fi impunera prin lege, funcționarea pe criteri democratice ale partidelor politice, aceste fiind vatra de selecție a politicienilor, aici selecția este făcută prin mijloace oculte și netransparente, astfel votul ca expresie a democrației își pierde total rostul. Eu am tot mai mult impresia că participarea la vot mă face responsabil și complice cu neputința și incopetența politicienilor.
    Cât privește problema despre capră vecinului dumneavostră, sper să o rezolvați ca între vecini.

    • va felicit ptr. aceste cuvinte , si ma aplec mult in jos si imi ridic palaria in fata dvs. bravo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS