Politică

Protestatarii Bistriţei cer începerea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu

La împlinirea unui an de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, Asociaţia Civică Protest ’12 solicită Parlamentului României ”începerea cât mai repede posibil a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu în vederea demiterii acestuia din funcţia de preşedinte, pe care oricum o ocupă în mod ilegal”.

”Noi, Asociaţia Civică Protest ’12, cu ocazia împlinirii unui an de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, transmitem următorul comunicat de presă.

Considerăm că rezultatul actului electoral de acum un an de zile,  în forma actuală a aplicării lui, a fost profund nedemocratic, este şi va fi aşa atâta timp cât Traian Băsescu nu va înţelege să respecte, măcar odată, voinţa poporului român, atât de clar exprimată în urma votului de la referendumul din 29 iulie 2012.

Considerăm că voinţa poporului, exprimată prin votul de la referendumul din 29 iulie 2012 nu poate fi ignorată sau denaturată prin sintagme de genul „lovitură de stat”. Nerespectarea atât a voinţei populare cât şi a legii, de către Traian Băsescu, nu numai că pune într-o situaţie dificilă instituţia prezidenţială, dar creează în acelaşi timp o situaţie deosebit de periculoasă pentru democraţia din ţara noastră.  Nimic nu poate funcţiona normal într-o ţară în care preşedintele încalcă legea şi ignoră complet voinţa unei majorităţi, situaţie extreme de periculoasă pentru existent statului de drept şi fără precedent în istoria electorală a ţării noastre, după 1989. Mai mult decât atât, ne întrebăm, cum putem noi atât cetăţeni cât şi instituţii să respectăm acele legi semnate şi promulgate de către un individ care, el însuşi încalcă în mod grosolan aceste legi?

Atâta timp cât Traian Băsescu nu va înţelege să respecte Constituţia şi voinţa populară, noi Asociaţia Civică Protest ’12, reprezentanţi ai societăţii civile, vom continua manifestările noastre de protest, sub toate formele,  faţă de ilegalităţile şi nedreptăţile comise faţă de poporul român.

Nu în ultimul rând considerăm că Traian Băsescu, la nici un de la referendum, încalcă din nou Constituţia şi principiile statului de drept, de data aceasta într-un mod şi mai grosolan afişând, parcă voit, un dispreţ fără margini faţă de poporul român. Principala preocupare prezidenţială a momentului este înfiinţarea unui partid politic cu care speră probabil că va păcăli din nou alegătorii şi va rămâne la putere prin mijloace specifice unei dictaturi. Din acest motiv şi anume o nouă încălcare a Constituţiei de către Traian Băsescu, noi, Asociaţia Civică Protest ’12, reprezentanţi ai societăţii civile, cerem Parlamentului României începerea, cât mai repede posibil, a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu în vederea demiterii acestuia din funcţia de preşedinte, funcţie pe care oricum o ocupă în mod ilegal, lucru dovedit şi în urma publicării rezultatelor finale ale recensământului populaţiei din 2011, care dovedesc că a fost întrunit cvorumul necesar pentru validarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, la 29 iulie 2012.  În baza art 44 şi art 45 din Legea Curţii Constituţionale, considerăm justificată revenirea la situaţia de suspendare a  preşedintelui Băsescu.

Susţinem exercitarea democraţiei, în forma ei directă, reprezentativă şi participativă, principiile sănătoase ale statului de drept, apărarea democraţiei şi respectarea principiul separaţiei puterilor în stat. De asemenea, susţinem şi vom susţine mereu, indiferent de culoarea politică care se află sau se va afla la guvernarea ţării, orice manifestare a bunului simţ, a implicării şi responsabilităţii civice antitotalitare, pentru apărarea suveranităţii poporului, exercitată prin alegeri libere şi instituţii reprezentative, promovarea valorilor şi a instituţiilor democratice, exercitarea democraţiei în forma ei directă, reprezentativă şi participativă”.

Asociaţia Civică Protest ’12

12 comentarii

  • Hai sa fim seriosi, eu chiar cred ca avem de facut lucruri mult mai serioase. Viata devine tot mai scumpa, tinerii nu au nici o sansa, coruptia a atins cote alarmante si cred ca a devenit o problema de Siguranta Nationala, asta si multe altele la fel de importante ar trebui sa ne preocupe. Sunt curios cum va arata „Noua Constitutie” sau Regionalizarea, sigur dupa chipul si asemanarea cuiva. A trecut Iliescu si vine alt ciudat, asa nu are cum sa fie bine.

  • la proteste sa amintiti de mineriada,de situatia jalnica a industriei,locuri de munca de regimul iliescu,ca doar sinteti romini nu manipulatori””

  • Astia sunt NEBUNI, „tara arde si baba se piaptana” . Al dracului de nemernici si iresponsabili. Oare daca murim de foame o sa mai iasa in strada, sau ei au „podu” plin de bogatii din perioada cand inghetau in strada si „liderii de tinichea” ii alimentau. Asa ne trebuie.

  • Imi pare foarte rau sa constat, insa convingerea mea este ca in Romania ca si in multe state europene democratia a apus demult si pana nu vom sti dupa alegerile din Germania daca Merkel ramane sau nu cancelar, nimeni nu va lua atitudine. Pentru asta am fi avut nevoie de un alt prim-ministru.Dupa inghetul din ianuarie 2012, s-au ales prea putin oameni demni. Dar banuiati cu totii cred, stimati colegi, cand ati numarat cati au fost in piete. Nu stiu daca Romania va mai avea vreodata demnitate.Au calcat-o prea multi in picioare si in nici un caz nu vad vre-o sansa sa se rezolve de sus in jos. Poate generatii noi, straine de tot ce s-a intamplat pana acum, educate de parinti care mai au nazuinte, sa mai schimbe ceva.
    Deocamdata suntem o turma candusa de ciobani spre prapastie si ciobanii nu locuiesc in Romania, dar au aici caini de nadejde.

    • Ptr.Alina, care generatie?, care sa vina? Acesti copii care fac scoala cum o fac, iau bacul cum il iau, invatind sa fraudeze, astia vor creste peste citiva ani copii, care vor fi generatia de miine al acestui popor. Nici nu vreau sa ma gindesc ce educatie si exemplu le vor da . Da astia vor construi Rominia de miine. Sa-i multumim lui Abramburica, Marga si altii ca ei care au adus invatamintul „Pe Culmi Inalte”. Ei se duc azi miine si ce ramine in urma lor? DEZASTRU si ce greu se reface ceva ce ai distrus cu atita seninatate numai ca sa faci pe plac fabricantilor de diplome.

    • n-o sa va contrazic, desi cateva argumente as avea. Nu stiu cat de apropiat sunteti dumneavoastra de noile generatii, insa dupa parerea mea,ii subestimati. Faptul ca ei sunt educati de scoala altfel, ca traiesc altfel, ca gandesc altfel decat noi nu ii face mai putin valorosi decat am fost noi la varsta lor. Astazi se vorbeste atat de mult despre frauda lor,uitandu-se ca ei sunt manipulatori si manipulati in acelasi timp, insa frauda o fac parintii si profesorii, dar eu v-as putea da exemple de persoane din generatia mea, care luau notele si examenele pe „pile”, care au facut facultati cu examene luate pe picioare de vitel si alte alimente, carate de parinti in casele profesorilor universitari. Dar din neintelegerea acestui fenomen a existat intotdeauna conflictul intre generatii. Si daca in viitor ei vor trai cu totul altfel decat o facem acum, poate ceea ce astazi ne dorim noi in parte pentru propria viata dar si pentru ei,s-ar putea ca pentru ei sa nu mai aiba relevanta si importanta. Credeti-ma atata vreme cat oameni maturi se lasa tarati in mocirla, eu nu-i pot acuza pe ei. Noi, adultii suntem cei ce nu suntem in stare, prin exemplul propriu sa le transmitem niste valori.

  • Alina. Pina la un punct e corect, dar acesti copii sunt invatati cu spaga prea devreme.Pe vremea mea nu era asa ceva, sau erau cazuri atit de rare ca nu le dadeam importanta. Da, e vorba si de scoala in sine, indiferent de nivel, care e la cote foarte joase. Termina liceul cum il termina, face o facultate cum o face si intra-n viata fara sa stie ceva. Din pacate nici medicina nu mai e ce a fost odata, dar totusi are inca o stacheta ridicata. Nu spun ca nu sunt valori si chiar f. bune, vorbesc de media absolventilor, de cei multi care trebuie sa puna osul si termina ceva, ce a crezut el de cuviinta, ca nimeni nu l-a sfatuit si ce face dupa aceea? Societatea ce-i ofera?, iluzii.

  • @ Alina ˝pana nu vom sti dupa alegerile din Germania daca Merkel ramane sau nu cancelar, nimeni nu va lua atitudine˝

    Hmmm..Strategiile marilor puteri nu sunt croite pe masura unei persoane sau alteia..Proiectiile lor merg pe decade inainte..In unele cazuri particulare exista proiectii cu amplitudine mai mare decat durata unui secol..Entitatile de magnitudine istorica, marile puteri (si orice stat dealtfel, in masura in care isi merita numele) sunt caracterizate prin continuitatea de scopuri, in ciuda discontinuitatii sau variabilitatii mijloacelor..Schimbarea unui lider cu altul nu determina schimbari majore de curs ci doar, eventual, ajustari ale mijloacelor utilizate in atingerea unor scopuri…

    ˝Deocamdata suntem o turma candusa de ciobani spre prapastie si ciobanii nu locuiesc in Romania, dar au aici caini de nadejde˝

    Iarasi, hmmm…Poate ca, in masuri mai mari sau mai mici, intotdeauna au existat influente mai mult sau mai putin manifeste..Balcescu la timpul sau a facut o observatie percutanta:a afirmat ca in viata politica a vremii sale se luptau doua partide,nemtii cu franţujii..Prin nemti Balcescu numea pe romanii care isi facusera studiile in Germania iar prin frantuji pe romanii care isi facusera studiile in Franta..Ceea ce zicea de fapt Balcescu era ca marile puteri se luptau in Tarile Romane prin intermediul agentilor de influenta formati la scolile metropolelor.
    Desigur ca n-au fost doar nemti si frantuji..Nici rusii n-au lipsit, si nici altii..De exemplu unul dintre liderii liniei de influenta rusa inainte de Mica Unire a fost boierul Teodor Bals..Descendent al unei familii ilustre si cu mari merite in viata culturala a Moldovei, a fost unul dintre cei mai inversunati oponenti ai unirii Moldovei cu Tara Romaneasca..Sustinea ca el este de nationalitate boier moldovan, ca ce-i aia ruman? Rumani sunt taranii de pe mosie, el e moldovan..O parte din argumentatia lui a fost preluata, rafistolata si folosita la deznationalizarea romanilor de catre Rusia Tarista dupa ocuparea Basarabiei la 1812.O parte din argumentele lui au fost deasemenea preluate de sovietici si folosite la manufacturarea unei noi natiuni moldovenesti..Efort ce continua si astazi..
    Prin urmare, daca in toate timpurile Romaniei moderne o parte din conflictele interne au reflectat de fapt concurenta intre marile puteri pe liniile de falie ce se interseteaza in Romania, de ce ar fi altfel astazi?
    Asa a fost si in interbelic, fiecare dintre marii jucatori aveau grupuri de influenta romanesti care se bateau ca orbetii intre ei pentru interesele diverselor metropole.Asa a si ajuns Ro sa fie sfartecata in doar cateva luni, practic fara sa aiba nici o reactie..
    Daca pe vremea lui Balcescu se bateau in politica ˝nemtii˝ cu ˝frantujii˝, inseamna ca acuma se prea poate ca o mare parte din conflictele interne sa reflecte adversitatile prin delegatie dintre ˝americani˝, ˝europeni˝ (incluzand aici si pe nemti, si pe frantuji, si pe engleji si pe altii de pe continent) si ˝rusi˝..

    • Intru totul de acord. In ce-i priveste insa pe europeni, indiferent engezi sau francezi, ceasul le bate de la Berlin dupa parera mea.Daca va uitati la rezultalele economice ale Germaniei din 2008 incoace, in comparatie cu statele mentionate chiar si cele ale celorlalte tari care nu mai reusesc nicicum sa se redreseze, daca va uitati de asemenea la ponderea afacerilor firmelor germane in tarile care nicicum nu mai reusesc sa se redreseze, poate veti exclama din nou: Hmmm….!Noi ca noi, ca am fost in intrega istorie o tara ravnita si haituta, dar ceilalti?

    • Si era sa uit. Pe noi ca cetateni ne influenteaza direct mijloacele prin care aceste scopuri sunt puse in aplicare. Parca nu am merita atata duritate fata de tratamentele aplicate altor state. In fond, nu traim secole si ele nu au importanta pentru noi ca indivizi. Ramanem numai cu tembelismul si nesimtirea pe care o traim pe pielea noastra, in timp ce pentru germani sau francezi aparentele se pastreaza macar pentru confortul psihologic al cetatenilor.

  • „Susţinem exercitarea democraţiei, în forma ei directă, reprezentativă şi participativă”. Această afirmație nu are un suport legislativ, nu se poate suține legalitate fără legi. România nu este un Stat democratic, zic eu, decât declarativ, nu de fond.
    Vă dau un exemplu. Un primar care demisionează din partidul care la susținut în alegeri demis automat din funcție, deși dintre alegători poate sub 10% fac parte dintr-un partid și cu atât mai puțin din partidul ce l-a propus. Ziceți că așa e democratic, noi am votat o doctrină, primarul se dezice de partid încalcă doctrina ce noi am aleso. Povești, devreme ce partidul, purtătorul valorilor doctrinare, constată că respectivul nu mai răspunde cerințelor, poate să-l elimine din partid și el rămâne pe funcție.
    Noi nu avem partide democratice, în zadar avem alegeri libere când selecția primară este făcută pe criterii obscure.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS