Actualitate Recomandări

Radu Moldovan: Îngrijorarea mediului de afaceri, falsă. Salarizarea, civilizată. Cum vor fi stimulați angajații CJ

”Că ar fi crescut cu 200% sau 300% unele salarii în administrație sunt chestii fantasmagorice. În momentul de față, în aparatul de specialitate al Consiliului Județean putem spune că se ajunge la salarii decente și cresc pretențiile noastre de a le cere să facă performanță pentru oamenii care ne plătesc pe noi toți. Am cerut colegilor mei ca în cel mai scurt termen, o lună-două, să avem regulament și criterii de performanță stabilite pentru fiecare funcționar, să intre în dezbaterea CJ, să le aprobăm și apoi în baza acestor regulamente updatate și criterii, adoptate de plenul CJ, fiecare șef de birou, director, administrator, vicepreședinte să evalueze la finalul anului funcționarii din subordine. În baza evaluărilor, vedem dacă mai rămân cu salariile astea sau nu”, a afirmat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, în cadrul ședinței CJ.

Radu Moldovan a spus că nu numai mediul de afaceri, ci și pensionarii, profesorii sau cetățenii simpli au dreptul să ceară performanță de la CJ: ”În septembrie sau octombrie vom pune pe masa plenului un proiect prin care să adoptăm criteriile de performanță pentru specialiștii din CJ și un regulament în baza căruia să îi evaluăm. Am solicitat inițiatorului Legii salarizării, Ministerului Muncii, să ne precizeze dacă eu pot veni cu propuneri de diminuare a salariilor în decembrie, când vom discuta salariile pe 2018. Le-am spus colegilor mei că trebuie să producă plusvaloare, trebuie să performeze și asta nu înseamnă că dacă a venit la timp la serviciu și a plecat la timp își ia salariul. În baza evaluărilor, vom propune ca la funcționarul X să îi scadă salariul cu 10%, spre exemplu, ca să înțeleagă că trebuie să performeze și ca să-i stimulăm. Partea de simulare cu bonificații este una destul de restrânsă, două salarii minime pe economie pe an, cred că toți cei de la Dezvoltare care au adus zeci de milioane de euro pentru drumul Poarta Transilvaniei merită mai mult de atât. O să combat mereu când reprezentantul unui ONG care coordonează mediul de afaceri dezinformează. Din punctul meu de vedere, îngrijorarea mediului de afaceri legată de salarizarea oamenilor din instituțiile publice este una falsă pentru că nu le putem cere acelor oameni să performeze, să scrie proiecte, să atragă fonduri, să îmbunătățească infrastructura, să elibereze documentații având o salarizare mizeră. În momentul de față, salarizarea a ajuns la nivelul civilizat”.

Șeful CJ a menționat că majorările salariale de 25% pentru cei circa 70 de angajați ai DGASPC care intră la Capitolul Administrație vin după solicitarea ”de bun simț” a sindicatului, lucru valabil și în cazul procentului de 8% creștere la Serviciul de Evidența Persoanelor, în urma întâlnirilor și negocierilor cu reprezentanții salariaților. ”În urma discuțiilor cu colegii mei din CJ, am stabilit de comun acord cu ei ca în acest moment să nu facem nicio majorare salarială, având în vedere că au primit o creștere de salariu la începutul anului. Totul s-a făcut în acord total cu reprezentanții salariaților. Încă în aceste sisteme este loc de mai bine, dar pentru aceste creșteri trebuie să găsim și resurse. Așteptăm cu mare interes rectificarea bugetară a Guvernului din luna august, să ne completeze resursele pentru platasa salariilor la DGASPC, avem minus 15 milioane. Dacă nu, va trebui să găsim soluții și să tăiem de la dezvoltare ca să dăm salarii acolo. Am făcut cu colegii mei analiză la sânge, la punct și la virgulă, cu tot ce se întâmplă. Dacă am fi avut de unde, mi-aș fi dorit să dăm la DGASPC creștere de 100%”, a spus el.

Radu Moldovan a adăugat că aparatul de specialitate al CJ ”performează cu mult mai bine decât în anii trecuți”, iar direcția de Dezvoltare are specialiști capabili să scrie singuri cereri de finanțare încununate de succes, cum ar fi cele pentru drumul Poarta Transilvaniei: ”Cu toții avem un interes, să facem lucruri cât mai bune pentru oameni, și în ultima perioadă, spre bucuria mea, chiar ne ies și este meritul tuturor”.

20 comentarii

  • Domnu, domnu Radu , niciodată când îi bine, nu-i rău.
    Dar PSD parcă a spart banca mondială și i-a furat toți banii, aruncă cu praștia-n populație, cu bani, cu promisiuni, cu amagiri, bla-bla, da nu plătește drepturile salariale restante dascălilor, taxa pe poluare de 5-10 ani, alte plăți restante în sarcina statului, iar datoria-i cât Casa poporului (a doua din lume, după Pentagon).
    Nu cumva , întâi trebuiau făcute criteriile de evaluare a performanței și apoi dați banii celor care le îndeplinesc, transparent, nu întâi majorăm la greu , apoi ne chinuim să vedem cum reducem.
    Să înțeleg că asta-i stilu PSD, ce tinde să devină marcă înregistrată ?
    Face parte din Biblia numită Program de guvernare (întrebați de domnul dragnea, că numai el știe)
    ceea ce faceți dv. (ca partid) – nu că alții ar fi mai breji, se numește , dacă nu mă înșel, învățare skineriană, adică încercare și eroare.
    Învățăm numai din greșeli făcute a 3-a oară.
    Și nu e bine, zău așa,; pentru copiii nostri !

  • Doar la stat se dea salari in avans marite si pe urma sa gindesc sa verifica performanta.
    Daca asa ar facem in mediul privat cel putin 50% din firme s-ar inchide dupa o luna. Daca marim si la privat salariile dintre o data cu doar 25% iar o mare majoritate de firme ar deveni nerentabile. Prima firma care ar inchide ar fi chiar acea care se laude cu 8000 de angajati.
    Normal mai intii performanta si pe urma rasplata.
    La lant de mariri preturilor nu va ginditi? La devalorizarea monedei? La inflatie? Doar la electorat de casa?
    In Romania se pare cei care lucreaza la „stat” se autoservesc si consilieri locali sau judetean nu se opun sau macar sa abtin so voteze.
    Jaf autorizat.

  • Oare ???? Atunci de ce in controalele pe care le efectueaza „aparatul de stat” se dau amenzi chiar daca toate situatiile sunt ok….in regula?
    Chiar ei spun;” stiti…nu sunt bani la buget…ne pare rau ….nu avem ce face…”
    Asta cum se numeste? Voie buna? De unde se incaseaza banii ? Nu de la „privati” ? Ii aduc angajatii Primariei de acasa?

  • Domnul Radu Moldovan mi-a reprosat astazi in plenul sedintei de CJ ca dezinformez , cand am facut referire la salariile din administratie . In timp ce la Protectia Copilului salariile cresc cu 25 % , salariul primarului municipiului a crescut de la 4.200 la 13.050 ( a aparut stirea chiar si in presa nationala ) . Asta inseamna fix 310,71% . Nu am vorbit fantasmagorii , nu am dezinformat , e aritmetica simpla . Asa creste discrepanta dintre salariile mici si cele mari in administratie , alea mici marindu-se cu 25% iar alea mari cu peste 300% .

  • păi ce vorbim noi de salarii mari, dar plătile informale, da ciubucul, nu zicem nimic, că la stat se permite.
    cucoana aia care se plangea că i s-au furat 100.000 de parai a lucrat numai pe la stat, dar în locuri de interes major pentru contribuabil.
    Aia n-a avut salariu mare, dacă si-a făcut o casă, niște mașini , trai bun că de – obrazul se vrea subțire, basca suta de mii ? de unde nene , din muncă cinstită ? Doar la stat se poate.

  • I-auzi ia
    cică doamnei alăeia i s-a furat si un kilogram de aur !!!
    Auzi nene, io nu am un kilogram de slănină în frigider și ea avea un kilogram de aur (plus 100 de mii) în seif.
    Ca la bancă, nene.

    • lasa ca în seara asta ti-a dat cretu cu artificii dupa ce a maritat-o pe boarfa de zamfira. 🙂

  • Domnule Ovidiu Florean la primar vorbiti de o crestere de la salariul net 4200 la 13050 adica brut. Va intreb ati socotit bine? Nu e cazul sa vorbiti de un brut de aprox 6400 lei la 13050 lei? Darcde ceilalti primari din tara carecsecafla in aceiasi situatie nu vorbiti? Dar de viceprimari care au 11600 lei sau administrator public de aprov 11000 lei numvorbiti?Primarul conduce un oras cu bune cu rele si este normal sa aiba salariul mai mic decat unii functionari din primarie? Carecdepasesu suta cu proiecte ? Cred ca ar fi bine sa mai analizati nu sa comentati

  • Mari Minuni s-au făcut în ultimii 28 ani în județul nostru , lucruri fenomenale cu care trebuie să ne mândru, adică un mare rahat !
    Străinii rad de supercompetenta arătată de cei din administrația locală și centrală și dau tara noastra ca antiexemplu.
    Șosele ca în evul mediu; ne mai lăudăm cu unele asfaltari realizate , asfaltari făcute de mântuială, de multe ori lățimea șoselelor asfaltate se tot reduce până se ajunge doar la o bandă, restul intra in viloacele celor care conduc administrația locală. În țară asta privatii sunt priviti ca niste gunoaie , domnul președinte spune că doar pensionarii si profesorii pot spune ceva despre activitatea celor din administrația locală, restul ciocul mic !

  • Bine ar fi să coborâți cu picioarele pe pământ cei din ,,aparatul administrativ” și să realizați faptul că trăiți într-o țară săracă , cu 70% din populație aproape de limita subzistenței . Aveți habar cât este alocația unui copil sau pensia unui agricultor ? Despre ce performanțe vorbiți când orașul/județul se află în topul subdezvoltării , infrastructura este aceeași ca în timpul lui Ceașcă iar industria în loc să bubuie doar mocăne, câtdecât…
    O să realizați cât de curând efectul bumerang al acestor explozii salariale pe care economia nu le poate susține : 3 milioane ,,privați” susțin 1,5 milioane bugetari și 5,4 milioane pensionari! Pe credit nu se poate trăi decât o perioadă scurtă și uite așa o să plângeți în pumni ca urmare a măsurilor ,,de stânga” pe care le-a clocit hoarda de incompetenți din ,,marele partid”.
    În ianuarie-februarie băgați bețe în roțile Justiției ca să vă scăpați sumedenia de penali de intrarea la țuhaus. După fix 6 luni, vă umflați salariile ca nesimțiții, să nu zic ca porcii…Ăsta-i planul de guvernare ultra-secret pe care nu-l știe nimeni altcineva decât Dragnea? În asemenea condiții , 100 de ani în opoziție sau desființarea/ilegalizarea în cel mult 10 ani, cam asta va fi soarta organizației de ratați din care faceți parte și care oricum va ajunge la tomberonul Istoriei , fără doar și poate!

  • Nu va mai legați de investitiile celor care ne conduc orașul si județul. N-are voie omul sa-si faca o vilă de 300.000 – 400.000 euro din salariu de 1000 euro ? Frustratilor ! Aici se dovedește competența noastra si gradul de performanță.

  • Domnul președinte recunoaște că până la aceste mariri salariale nu le putea cere salariaților din consiliul județean sa performeze . Deci până acuma au tăiat frunza la câini, dar de acum aceiasi oameni, care s-au invatat cu munca grea ,vor performa cum nici în povești nu s-a mai văzut. Hai , ma lasi .

  • Domnul Ovidiu esti tare dezinformat. Un bugetar cu studii superioare de lunga durata a iesit la pensie cu 1200 lei dupa 36 ani de munca. Nu mai dezinforma.

  • Apropo, acel bugetar pentru ca si a permis sa se imbolnaveasca de o boala grava a fost penalizat si i a 1045 lei pensie. Asa ca rusine ca nu mai conteniti cu bugetarii. Si sunt multe exemple care dupa o viata de munca au pensia de aprox. 1100 lei.

  • Parca spuneati dl RM ca , cautati calea legala de a scadea salariile dar cum vad sunt mult mai mari ca la primarie. Oricum felicitari deoarece va ganditi la salariati mai mult decat alti. Unii se gandesc doar la cei din conducere adica acolitii si obedientii.

  • romani mai mult protesteaza la cresteri salariale .ca ala are o capra in plus desi toti suntem cu salari de rahat .cresterile la bugetari sunt ca o remorca pentru privat .
    cand boc a taiat salarile cu 25 % sindicatele astea de forma au aplaudat .

    ORICE LEU INVESTIT SE RECUPEREAZA
    DIN 10.000 LEI IN PLUS CAND ARE CRETU 7500 LEI SE INTOARCE LA BUGET
    ASA CRESTE PIBU
    DATORIA EXTERNA E DE 3 ORI MAI MICA CA IN UNGARIA SI DE 13 ORI CA IN GRECIA
    SAU DE 20 ORI MAI MICA PE OM CA IN OLANDA .
    ne putem imprumutat fara griji

    domnu radu moldovan cresterile de 100 de lei ale salariului minim .. foarte putin
    cand ajungem din urma asa UE ?

  • Domnule Ovidiu multi bugetari nu fac parte din casta ciumei rosi cum spuneti, dar in schimb sunt improscati mereu cu noroi si suporta nemultumirile cetatenilor pentru nereusitele unora.

  • Daca ar fi facut parte din „ciuma rosie”citat , atunci toti ar fi sefi si sefuleti cu salarii mult mai mari decat cei care executa adica muncesc A se vedea ” grila”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS