Pe rafturile celor trei biblioteci stradale din Bistrița sunt din nou cărți, grație Clubului Lions Bistrița care le-a luat în grijă.
”Clubul Lions Bistrița pune la dispoziția cetățenilor doritori de lectură cărți, prin intermediul celor trei biblioteci stradale. Oricine poate împrumuta cărți din aceste biblioteci, cu condiția să le înapoieze după lectură.
Dacă cineva își dorește o carte anume, poate să o rețină, înlocuind-o cu o altă carte sau cu alte cărți.
Acest concept poate trăi și să se dezvolte doar cu colaborarea dumneavoastră, a cetățenilor, cei chemați să respecte aceste reguli, chiar să vegheze la respectarea lor. Să demonstrăm ca suntem capabili să dezvoltăm idei care funcționează în multe țări civilizate.
Cele trei biblioteci stradale sunt amplasate în părculețul din fața Primăriei, în Curtea Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” și în piațeta din fața bisericii de la Big. Vă dorim lectură plăcută!”, a transmis Clubul Lions Bistrița.
Am (mai) „alimentat” si eu inainte de Pasti , in cateva randuri , biblioteca stradala din fata Bisericii Sfanta Ana si spre surprinderea mea pe unele carti le-am gasit de vanzare la „rondios piat” , langa Piata Independentei. Acest mod de „valorificare” este un concept al societatii actuale si pare a fi la mare concurenta cu cel al domnilor de la Clubul Lions. Viitorul ne va arata care concept va fi biruitor.Vorba lui Lenin , teoriie oricat de bune ar fi ele , se confirma numai in practica…
Scriitorii au muncit, au scris o carte, sau mai multe si primesc pentru munca lor bani de la biblioteci. In funcție de cat de des s-au închiriat cărțile.
Unii scriitori primesc in fiecare an de la biblioteci 100.000 € brut. Netul e cam la jumătate pentru câ impozitul e progresiv.
Adică impozit normal pentru majoritatea, impozit progresiv de la o anumită suma in sus, impozit de top, impozit de top-top.
La fel face platforma de închiriat muzica online Spotify , plateste autorii in fiecare an in funcție de nr. de ascultători.
Posturile de radio plătesc artiștii in funcție de câte ori i-au difuzat la radio.
Ce vreau eu sa zic. S-ar putea ca aceste biblioteci stradale sa încalce drepturile de autor.
Nu mă interesează pe mine daca e asa sau nu, s-ar putea sa fie încadrate la bagatele, (suma prea mică pt a fi contabilizata) important e sa citească cât mai multă lume.
Ce as recomanda eu:
1. Charles Darwin – Originea Speciilor
2. George Orwell – 1984
3. Ernest Hemingway – toate
4. John Steinbeck – toate
5. Francis Scott Fitzgerald – carti despre perioada de aur din anii 1920-1928, cu petreceri pe Coasta de Azur, câstiguri la bursa, jazz si lux, după care a venit criza financiară 1929 si războiul care s-a terminat in 1945
6.Feodor Dostoievski
7. Anton Cehov
8. Haruki Murakami
9. Franz Kafka
10. Paulo Coelho – Alchimistul
Am încercat sa citesc Umberto Eco si Gabriel Garcia Marquez dar am renunțat la pagina 50. Sunt prea grele! Pentru mine.
Hertha Muller, Isabel Allende, Karen Blixen, Sa nu zică organizațiile femeilor că nu e nicio femeie printre scriitorii enumerați.
Idea cu biblioteca stradală e buna, numai sa fie folosite, sa nu stea degeaba.
De ziua mea am primit in dar o carte – bibliografia fotbalistului suedez Zlatan Ibrahimovic (părintii au emigrat din Bosnia Herțegovina și Croația) si s-au stabilit in Malmö in ghetoul RosenGarden. Zlatan hoțul de biciclete, care a răbdat de foame, pentru ca frigiderul era întotdeauna gol. Când deschidea frigiderul, erau doar berile tatălui sau. Părinții erau despărțiți,, mama lui Zlatan locuia altundeva.
M-am dus la librarie cu bonul fiscal si cu cartea, înaintea expirării datei de returnare/răzgândire de 14 zile si i-am spus vânzătoarei ca vreau sa o returnez Eu sunt Zlatan Ibrahimovic si vreau sa cumpăr Charles Darwin – Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență și doamna s-a uitat mirata la mine.
Asta da schimbare de carte !!!
Văd că nu vă plac comentariile mele, dar nu contează.
Pentru prima oară in acest an, port tricou, probabil ca puteam sa-mi iau si pantaloni scurți pe mine.
20! grade Celsius, vântul nu bate, o lebădă clocește pe cuibarul din port, cealaltă moața si se hrănește la 100 m de cuib, iar doamna președinte de partid sta la o masă împreuna cu noul iei iubit ( oare al câtelea?) .
Fiul ei joaca fotbal cu fiul meu, in prezent lucrează ca si casier la supermarket, Iar eu i-am fost antrenor.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pernille_Vermund
Degeaba poarta ea ochelari de soare, lumea o recunoaște.
Ca sa vedeți diferența , nici-un SPP-ist..
Ma Adrian, esti prost? Ce are su… cu prefectura?
vai de tine cu darwin ul, nu esti la curent, e expirat