În prelungirea prestigiosului concurs internațional de vinuri ”Balkan International Wine Competition” desfășurat la Castelul Teleki din Posmuș, la Muzeul Bistrița are loc duminică 4 iunie un târg de vinuri, cu degustare. Steak-urile de vită vor da savoare acestui eveniment în premieră.
Zeci de vinuri din fiecare țară balcanică, în total peste 200 plus o serie de vinuri autohtone, vor putea fi degustate între orele 12.00 și 20.00.
Intrarea va costa 50 de lei, iar degustarea se va face din pahare speciale pentru acest lucru, marca Riedel, același tip folosit de jurați în concurs, pentru a face încă un pas spre civilizația vinului. Închirierea unui pahar va fi 30 de lei, bani care vor fi înapoiați odată cu returnarea paharului.
Iar pentru că un vin bun e mai savuros alături de un steak delicios, la acest eveniment deosebit se vor pregăti fripturi din carne de vită premium, precum și alte câteva cut-uri gătite la smoker.
Continua actiunile culturale in spiritul ,,cina porcului in curtea muzeului” ,vaxinarea la taraba cu mici si bere…Acum ca deh,au venit intelectualii la putere, vin si steak uri printre oale si ulcele dacice si celtice.
Mai aplicati baietzi…Poi intr o tara in care duduie economia voi atat sunteti in stare? Sa inchiriati paharul si sa haliti o halca la skobitoare? Pai nici un pic de inspiratie de la planeta Moldova? Unde inaltii oaspeti la summit au fost intampinati cu beamweuri decorate cu swarowski de 150.000 de koko bucata si conduse de soferi antrenati de 2 luni? Cat despre meniu…sarmalute umplute cu legume coapte si smantana afumata in sos de vin saperavi ,roata norocului emblema caselor boieresti din vinete si rosii cu sos de vin si usturoi negru,salata aducatoare de noroc, COLOANA INFINUTULUI DIN TELINA SI MORCOVI ,cu pudra de vin ,bineinteles,coltunasi umpluti cu dovleac murat ,mamaliga ,,reinventata ” fiarta in zer rezultat in urma laptelui batut dupa o reteta japoneza,umpluta cu branza ,,trădițiioănalllă” si trufe negre tot traditionale,muschiulet de miel in sos glazurat de struguri soi nobil,boia afumata,arpagic si seminte de floarea soarelui,ierburi si flori de sezon sturion traditional ,asa cum se gaseste in toate casele moldovenilor, plus mancaruri vegane,inghetata din vin ,cu jeleu din suc de struguri asezonata cu Baba Neagra si la urma dupa toata crapelnita cu sosuri de vin , pileala cu riesling sec din 2018(spicuiri din briefingul de presa al purtatorului de cuvant al R Moldova) poate nu or mai vedea distinsii pe moldovenii rupti in dos .Un lucru tinut mai la discretie e numele bucatarului,Vadim Sarukov.Din cauza rezonantei sa nu li se aplece la distinsi.Situatia de la noi e similara cu aceste evenimente in privinta faptului ca inainte cu trei zile orasul Chisinau a fost blocat,aeroportul blocat ,locuitorii din Bulboaca locul unde e amplasat castelul Mimi ,au fost inchisi in case.Poate cu exceptia celor care au buda in fundul gradinii.Accesul ,pe un drum proaspat asfaltat de la Chisinau care se termina in poarta crasmei.Similar cu Bistrita in privinta accesului doar ca aici orasul e blocat de un an. Asa ca…mai studiati trendurile,reinterpretati…