(FOTO) Încă un Punct Gastronomic Local a fost deschis în Bistrița-Năsăud, de data aceasta la Bistrița Bârgăului. Maria Bidian s-a alăturat Elenei Rus, cea care a deschis primul Punct Gastronomic funcțional din județ, în curând, urmând să fie încă o locație unde turiștii vor putea mânca produse tradiționale.
Punctele Gastronomice Locale reprezintă un concept de unitate de tip familial care oferă produse și preparate alimentare specifice zonei geografice a României unde sunt localizate. Punctele Gastronomice Locale nu tind spre a deveni restaurante sau pensiuni, ci vor să ofere posibilitatea turiștilor de a se bucura de preparate tradiționale locale într-o atmosferă specific rurală, însă cu respectarea normelor și condițiilor de igienă, pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată.
La un Punct Gastronomic Local ar trebui să ne întâlnim cu un meniu preparat și servit în aceeași zi, doar de către proprietar și/sau membrii familiei acestuia, care să conțină cel mult două feluri de ciorbe/supe, două feluri principale și două deserturi. De altfel, preparatele servite trebuie pregătite doar cu produse care provin din unități autorizate/ înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în special produse autohtone, specifice zonei în care Punctul Gatronomic Local își desfășoară activitatea.
Frumos, venim, dar oare ce e local in salamul acela rozaliu? Ar fi faine si niste legume pe acolo, nu doar prajeli si pane. E o critica constructiva, imi doresc sa mearga aceeasta initiativa.
Bună ziua!
Este un salam de vită de casă.
Înainte să afirmați ,,doar prăjeli şi pane”, vă rog să vizualizați mai bine fotografiile! Preparatele au fost realizate la cuptor (majoritatea), la ceaun şi doar câteva au fost prăjite (cele pe care localnicii de pe Valea Bârgăului AŞA le prepară).
Mă bucur că ați adăugat acest comentariu, pentru a vă aduce lămuriri asupra preparatelor.
Sănătate şi toate cele bune!