Social

“Școala de reciclare”, lansată la Lechința

“Școala de reciclare” este un nou proiect de educare și conștientizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor și a reciclării acestora, conceput de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și lansat în parteneriat cu Primăria comunei Lechința, Liceul Tehnologic Lechința, GreenPoint Management și Fepra, organizații de implementare a răspunderii extinse a producătorilor de ambalaje.

“Școala de reciclare” își propune să încurajeze elevii din toate ciclurile școlare să protejeze mediul înconjurător și să se implice activ în reducerea poluării prin colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Prin acest proiect, toate sălile de clasă ale Liceului Tehnologic Lechința sunt dotate cu pubele destinate deșeurilor reciclabile, pe 3 culori – galben pentru fracția din plastic / metal, albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton și verde pentru fracția de sticlă.

”Prin această măsură dorim să reciclăm toate deșeurile generate în această instituție de învățământ. În plus, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va susține prezentări pentru toți elevii din această școală cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor și a reciclării acestora și va organiza un concurs de colectare selectivă în școală. Educația cu privire la protecția mediului și reducerea poluării prin colectarea separată a deșeurilor este foarte importantă pentru viitorul nostru, al tuturor, de aceea o mare parte din eforturile noastre de conștientizare și informare se adreseaza copiilor noștri. Împreună reușim să le punem pe toate la locul lor și să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat”, spune șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

”Acest proiect este realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Lechința, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, Asociația de părinți „Speranțe Lechințene”, Fundația Noi Orizonturi, A.R.T. Fusion, Organizația Cercetașii României și Liceul Tehnologic Lechința. La această acțiune, au fost prezenți primarul Comunei Lechința, Romeo Florian, directorul-executiv al A.D.I. Deșeuri, Cristian Niculae și Ion Bradea, consilier comunicare în cadrul aceleiași instituții, directorul al Liceului Tehnologic Lechința, Baciu Oana-Raluca, domnii profesori Iliuță Ana-Maria și Iliuță Cezar-Adrian în calitate de lideri ai Cubului Impact „Power Club Lechința”, coordonat de Fundația Noi Orizonturi.

Proiectul „Școala de Reciclare” este o activitate derivată dintr-un proiect mai amplu, „Viitor prin acțiune”, implementat de Active Citizens Fund Romania și finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. „Viitor prin acțiune” își propune creșterea gradului de responsabilitate activă a tinerilor, a liderilor de tineret și a profesorilor din România în ceea ce privește sustenabilitatea și schimbarea climatică.

Obiectivele urmărite în cadrul Proiectului-concurs „Școala de Reciclare” sunt conștientizarea nevoii de gestionare eficientă a deșeurilor la nivelul instituției noastre de învățământ, dezvoltarea unei infrastructuri necesare colectării selective și creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor.

Ca partener, A.D.I. Deșeuri a sprijinit acest proiect prin achiziționarea a 99 de pubele necesare colectării selective (pentru fracțiile de plastic-metal, hârtie-carton, respectiv sticlă), recipiente care vor fi amplasate în toate sălile de clasă ale școlii noastre. Prin această facilitate, toți elevii, de la ciclul primar și până la cel liceal, sunt stimulați să colecteze selectiv deșeurile în cadrul unei competiții la capătul căreia cei mai conștiincioși vor fi recompensați.

De asemenea, Primăria și Consiliul Local Lechința vor aloca un buget pentru premierea elevilor la finalul concursului, care se va finaliza in luna decembrie a acestui an. Fondul de premiere este completat de Fundația Noi Orizonturi, prin activitățile de strângere de fonduri realizate de către liderii Impact, profesorii Iliuță Ana-Maria și Iliuță Cezar-Adrian, alte cadre didatice și elevii Liceului Tehnologic Lechința.

„Școala de Reciclare” se dorește a fi o „lecție” de responsabilitate, un prim pas către un viitor mai curat, mai sustenabil. Un viitor pe care ni-l putem asigura doar prin acțiune”, transmite Liceul Tehnologic Lechința.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS