Recomandări Social

Scriitorul Alexandru Petria lansează un atac la adresa conducerii Uniunii Scriitorilor din România

Scriitorul Alexandru Petria din Beclean intervine în scandalul dintre Sorin Lavric, scriitor la rândul său și proaspăt parlamentar A.U.R, și Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, după ce acesta a transmis marți că „a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale” pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar AUR, le-a făcut cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor opinii despre femei şi a minorităţi. El a scris în cartea „Decoct de femeie” (apărută la Editura Ideea Europeană) că „niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, iar despre romi spune că sunt o „plagă socială”.

Petria consideră că Manolescu comite un abuz și îl numește ”ticălos” și ”mizerabil”

„Nu-l cunosc pe Sorin Lavric. Și nici nu e important să-l știu.

Problema se reduce la principiu – a fost dat afară din funcțiile deținute la Uniunea Scriitorilor, pentru ceva texte scrise și fiindcă este la un partid care e cap în cap cu corectitudinea politică și cu globalizarea.

De când un scriitor n-are libertatea cuvântului și a asocierii?

Desigur, ne aflăm în fața unui abuz. Și lumea se face că nu observă.

Cât de ticălos și mizerabil poți să fii Nicolae Manolescu, ca să reproșezi cuiva implicarea în politică, când ai fost senator, ambasador și candidat la presedinția României?

P.S. Rândurile acestea n-au nicio atingere cu politica AUR”, a scris Alexandru Petria.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis marți, prin vocea lui Nicolae Manolescu, că „a luat act cu stupoare de declarațiile politice radicale” pe care Sorin Lavric, proaspăt parlamentar AUR, le-a făcut cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din țara noastră.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor opinii despre femei şi a minorităţi. El a scris în cartea „Decoct de femeie” (apărută la Editura Ideea Europeană) că „niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, iar despre romi spune că sunt o „plagă socială”.

https://www.facebook.com/alexandru.petria/posts/10218409364571734

3 comentarii

  • Buna ziua. Cu tot respectul, domnule Petria.
    Nu cred ca dl. Sorin Lavric a fost dat afara pentru faptul ca „este la un partid care e cap în cap cu corectitudinea politică și cu globalizarea”. A face parte din orice organizatie, este pana la urma o libertate a fiecaruia dintre noi. Eu cred ca dansul a fost dat afara pentru niste afirmatii cu tenta rasista si xenofoba si care nu isi au rostul intr-o societate democratica. Cu atat mai mult cu cat vin din partea unui intelectual. Cred ca este o mare diferenta. Multumesc.

  • Nu inteleg cum poate fi un partid care se considera cap in cap cu corectitudine politica atata timp cat are printre membrii sai condamnati penali pentru fapte care contravin unei societati normale si democratice, iar perechile de indivizi, sot-sotie, deveniti parlamentari pe criterii de rudenie si nepotism si nu sunt cazuri izolate, pe langa ideile xenofobe si rasiste. Asta ne mai trebuia, in rest le aveam pe toate.

  • Ce penibil! Iata inca un misogin de provincie caruia i se face reclama. Te miri apoi ca iese AUR.
    Altfel stim cum e, civicilor!
    Să știți că pe grupe de vârstă, AUR seamănă foarte mult cu profilul celor de la USR-PLUS. Va mirati? Da? Pai ia un pic de aritmetica, amice:

    USR-PLUS are 45% dintre alegători cu vârste între 18-35 de ani, iar la AUR procentul este de circa 40% (repet, acești tineri, foarte mulți, nu au nicio legătură cu PRM, PRM a dispărut și mulți dintre ei aveau atunci 10-12 ani, deci este cu totul altceva aici).
    Dacă pe grupe de vârstă profilele sunt similare, în schimb pe partea de studii cele două partide sunt clar în opoziție. La USR-PLUS găsim 37% cu studii superioare, pe când la AUR sunt doar 8%. Din acest punct de vedere, profilul AUR seamănă mai degrabă cu cel al PSD (9% studii superioare) și PNL (16%).
    Deci, în general, AUR este un partid al celor cu studii elementare și studii medii.
    Pe distribuție Urban/Rural, lucrurile sunt relativ echilibrate, nu sunt diferențe majore, seamănă foarte mult cu profilul celorlalte partide: 53/47 %. Profilul este relativ similar și pentru PSD, PNL, Pro România, mai puțin USR-PLUS, care are un public preponderent urban: 72%.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS