Economie

Statul acordă noi ajutoare companiilor care creează locuri de muncă. Ce spune preşedintele CCI

Statul acordă ajutoare de stat pentru companiile care creează locuri de muncă noi. Prima sesiune de depunere a cererilor s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, dar termenul a fost prelungit până în noiembrie fiindcă mai sunt bani, în total 200 de milioane de lei. Ce spune preşedintele Camerei de Comerţ.

Până acum, două mari companii din Bistriţa, Rombat şi Leoni, au primit ajutoare de stat ca să-şi extindă capacităţile de producţie şi să creeze noi locuri de muncă. Rombat a creat peste o sută, iar Leoni promite că va angaja până anul viitor încă 1500 de oameni.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, spune că sprijinul pe care statul în acordă companiilor este o dovadă de încredere pe care statul o acordă investitorilor.

„De exemplu, Leoni are trei fabrici în România şi numai la Bistriţa a decis extinderea. Mai sunt fabrici la Arad şi Piteşti. La Bistriţa investiţia este de 40 de milioane de euro şi e în plin proces de implementare.  Acest lucru înseamnă încă 1500 de locuri de muncă, iar la finalul acestei investiţii, Leoni va ajunge la 6000 de angajaţi. Pentru Bistriţa e cel mai mare angajator, dar mai sunt şi alte companii cu capital românesc care fac investiţii. De exemplu, RAAL derulează o investiţie de peste 10 milioane de euro care va duce şi la la noi locuri de muncă. De asemenea, Rombat, aşa cum ştiţi, a finalizat o investiţie şi a ajuns la un număr mare de angajaţi la care nici măcar nu speram în urmă cu zece ani. Ajutoarele de stat sunt foarte importante pentru că un milion de euro sau 5 milioane de euro – chiar dacă reprezintă doar o parte din valoarea investiţiei – sunt văzute ca o recunoştinţă din partea statului, iar firmele fac investiţii pe termen lung şi iau decizii ca atare. Leoni sau Rombat vor dăinui mult timp de acum înainte. De exemplu, Leoni are un program de dezvoltare până în 2022 pe care eu l-am văzut”, a spus preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice, valoarea ajutorului de stat solicitat prin Cererile de acord pentru finanțare depuse până la data de 16.10.2014 este de 6% raportat la valoarea bugetului alocat primei sesiuni.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr.17, sectorul 5, Bucureşti, doar prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, menţionându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.332/2014”.

Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice se face până la data de 28.11.2014, inclusiv. Cererile de acord pentru finanțare înregistrate după data de 28.11.2014 se restituie întreprinderilor și nu sunt luate în considerare în procesul de analiză. Analiza tuturor Cererilor de acord pentru finanțare începe numai după închiderea sesiunii de înregistrare, respectiv după data de 28.11.2014, fără a avea importanță ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

Toate informaţiile privind condiţiile ce trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării, precum și modul de completare a documentelor necesare se regăsesc în H.G. nr.332/2014, cu modificările și completările ulterioare, precum și în Ghidul solicitantului, publicat pe site-urile Ministerului Finanțelor Publice, la secțiunea Ajutor de stat – H.G. nr.332/2014.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, la adresa Formular întrebări, pot fi adresate întrebări, sesizări și solicitări de clarificări, acestea urmând a fi soluționate cu celeritate, în cazul în care nu sunt deja tratate în cuprinsul Ghidului solicitantului sau în cuprinsul altor documente deja publicate pe site-urile Ministerului Finanțelor Publice.

Anunţ privind deschiderea primei sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare

Ministerul Finanţelor Publice anunţă deschiderea primei sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfăşura în perioada 22.09-17.10.2014.

Bugetul sesiunii este de 200 milioane lei.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr.17, sectorul 5, Bucureşti, doar prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, menţionându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/2014”.

Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice se face doar în perioada 22.09-17.10.2014. Cererile de acord pentru finanțare înregistrate în afara perioadei 22.09-17.10.2014se restituie întreprinderilor și nu sunt luate în considerare în procesul de analiză.

Analiza Cererilor de acord pentru finanțare începe numai după închiderea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanță ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

Toate informaţiile privind condiţiile ce trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării, precum și modul de completare a documentelor necesare se regăsesc în H.G. nr. 332/2014, cu modificările și completările ulterioare, precum și în Ghidul solicitantului, publicate pe site-urile Ministerului Finanțelor Publice, la secțiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 332/2014.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, începând cu momentul deschiderii sesiunii de înregistrare a cererilor, Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția solicitanților, la adresa http://www.mfinante.ro/formularFaqAjstat.html?pagina=domenii, o platformă dedicată prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări și solicitări de clarificări, acestea urmând a fi soluționate cu celeritate, în cazul în care nu sunt deja tratate în cuprinsul Ghidului solicitantului sau în cuprinsul altor documente deja publicate pe site-urile Ministerului Finanțelor Publice.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS