Actualitate

Ştrandul Municipal, deschis discret încă din week-end. Câţi oameni s-au scăldat în primele zile

Ştrandul Codrişor a fost deschis vara aceasta mai devreme de jumătate lunii iunie, cum obişnuieşte municipalitatea, însă fără surle şi trâmbiţe. Intrarea costă în continuare 6 lei pentru adulţi şi trei lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, dar condiţiile sunt pe măsură: un bazin cu apă vopsit şi iarbă cosită.

Ştrandul Codrişor a fost deschis sâmbătă când au făcut plajă şi baie peste o sută de persoane, iar duminică aproape 500, mai precis 311 copii şi 148 de adulţi.

Luni, doar câţiva tineri au venit să se răcorească, iar unele domnişoare să se bronzeze. Întrucât nu există deocamdată şezlonguri, fiecare a trebuit să îşi aducă pătură sau prosop pe care să stea.Cei cu care am stat de vorbă ne-au spus că le-ar fi plăcut ca şi Bistriţa să aibă o zonă de agrement de tip aquaparc în care să existe facilităţi moderne, dar întrucât nu există, se mulţumesc şi cu atât. Un domn trecut de prima tinereţe ne-a relatat că frecventează ştrandul de la vârsta de 6 ani şi nu are nimic împotriva felului în care arată întrucât îi aduce aminte de copilărie.

Lucrările de modernizare a Ştrandului Municipal Codrişor, de peste un milion de euro, vor începe după închiderea sezonului estival 2015.

Primarul Ovidiu Creţu speră ca ştrandul să fie reabilitat în timp record, deşi termenul este de un an: ”Am decis ca în acest an să deschidem ştrandul în forma veche, să începem lucrările în luna septembrie când în mod normal se închide ştrandul, să încercăm să le finalizăm până la anul în iunie. Dar lucrările sunt de anvergură şi am rezerve în legătură cu acest termen. 12 luni pentru realizarea obiectivului este un termen absolut normal, acesta este prins în caietul de sarcini şi câştigătorul poate să solicite termen septembrie anul viitor dacă începe lucrările în septembrie anul acesta. Asta ar însemna ca la anul să fie închis ştrandul. Aş fi preferat să fie închis sezonul de anul acesta şi să începem lucrările în aprilie, nu s-a putut. Deci lucrările încep în septembrie, se vor finaliza realist la anul în septembrie, cu o doză de optimism în iunie anul viitor, ca să nu ratăm niciun sezon la ştrand”.

Contractul de execuţie a obiectivului de investiţii ”Modernizare Ştrand Municipal, str. Codrişor nr. 12” este în faza licitaţiei. Ştrandul, unde se vor face diverse amenajări şi se vor monta panouri solare, va fi acoperit cu folie solară pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi. Valoarea estimată a contractului este de 4.617.530 lei. De la bugetul local a fost alocată anul acesta suma de 4.280.000 lei.

Consiliul Local a aprobat în septembrie 2014 varianta nr. 1 a studiului de fezabilitate pentru modernizarea Ştrandului Municipal Codrişor: acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare (utilizarea unei folii solare care să acopere suprafaţa de apă împreună cu utilizarea panourilor solare pentru încălzirea apei din bazine), proiect de peste un milion de euro. În proiect sunt cuprinse şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.

strand 2 strand 3 strand 4 strand 5 strand 6 strand 7 strand 8 strand 9

1 comentariu

  • Strandul Codrisor face parte din ansamblul de agrement oferit de parcul municipal proapat reabilitat. Cu atat mai mult cu cat Strandul este legat de parc prin puntea lui Keintzel, orice interventie de reabilitare trebuie gandita ca un tot unitar. Evident in aceasta viziune unitara trebuie inclusa si Padurea Codrisor. De aceea o modernizare a strandului Codrisor este absolut necesara. Totusi, nu trebuie aglomerate in incinta strandului locurile pentru picnic dotate cu mese şi bănci, grătare sau locuri pentru ceaun. Acestea pot fi amplasate inafara strandului prin amenajarea Padurii Codrisor dupa modelul de la Schullerwald. De asemenea ar trebui avuta in vedere si asfaltarea drumului de pe malul stang al raului Bistrita situat la poalele Padurii Codrisor cel putin in prima etapa pe portiunea dintre strand si pana prin spatele stadionului unde pe latura dinspre padure sa fie prevazute si locuri de parcare, prin largirea drumului si consolidarea taluzului cu zid de sprijin. In viitorul apropiat ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluenta a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Liedl si a centrului SPA- Casa Ema.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS