Actualitate

TeraPlast oferă soluții inteligente pentru proiectanți și constructori

  • În cadrul proiectului de transformare digitală, compania pune la dispoziția proiectanților și a constructorilor fișiere BIM, utilizabile în platformele de modelare 3D a clădirilor
  • În acest moment, fișierele BIM sunt disponibile pentru produsele din polipropilenă pentru canalizări interioare
  • Pe baza datelor tehnice se poate face o proiectare integrală a sistemului de instalații folosind produsele TeraPlast, atât calitativ, cât și cantitativ

Sistemul de canalizări interioare din polipropilenă din portofoliul de Instalații al TeraPlast este BIM ready. Astfel, compania face primii pași în dezvoltarea de soluții integrate de design și proiectare a lucrărilor de construcții, ca parte din procesul de transformare digitală.

Biblioteca TeraPlast conține 160 de repere pentru canalizări interioare, țevi și fittinguri din polipropilenă. Compania își propune să îmbogățească în continuare baza de date pentru Autodesk-Revit pentru a oferi instrumente eficiente clienților, încă din fazele incipiente de proiectare. Autodesk-Revit este cel mai răspândit program de arhitectură și construcție care oferă o perspectivă digitală completă asupra proiectului, anunță compania într-un comunicat.

”Digitalizarea este pe agenda tuturor, în toată lumea. Provocarea stă în integrarea ei la nivelul proceselor companiilor. Investițiile în digitalizare pot aduce randamente de până la 800%, conform datelor publice. Raportul Comisiei Europene indică România pe penultimul loc în UE în DESI (Indicele economiei și societății digitale). România are una dintre cele mai mici rate de integrare a tehnologiei digitale și servicii publice digitale[1]. Grupul nostru se aliniază la direcția de schimbare cerută în Europa și își dorește să aibă un rol de de promotor. Cultura paperless pe care ne-o propunem este doar o parte din transformarea noastră digitală. Produsul trebuie adus aproape de client, de utilizator, iar soluțiile digitale integrate de proiectare sunt locul unde trebuie să fii prezent. Dezvoltarea noastră se concentrează pe a răspunde pe toate planurile cerințelor într-un domeniu competitiv, al lucrărilor din ce în ce mai complexe, care însă trebuie să țină pasul și cu evoluția modului de lucru al celor implicați, în acest caz proiectarea 3D”, a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

Building Information Modeling reprezintă o facilitate multidisciplinară care permite ridicare virtuală a unei clădiri cu toate elemente sale înainte de lucrările efective. Sistemul, bazat pe un model inteligent și alimentat într-o platformă de cloud, aduce la un loc toți factorii și elementele implicate, cu efect de maximizare a productivității.

Fișele tehnice anexate fiecărui produs permit inclusiv extragerea la final a unui deviz estimativ cu necesarul de materiale pentru a avea o imagine clară și asupra fluxului cantitativ.

La nivelul Grupului TeraPlast, procesul de digitalizare și optimizare operațiunilor este într-un stadiu avansat, prin adoptarea unor soluții inteligente adaptate fiecărui segment de activitate. Compania utilizează, printre altele, serviciile RPA (Robotic Process Automation) dezvoltate de UiPath pentru analiza bonității clienților, înregistrarea și alocarea plăților sau instrumente de business intelligence precum Qlik View care transformă seturi de date brute în cunoștințe personalizate. Sunt soluții bazate pe inteligența artificială care cresc viteza de lucru, acuratețea și optimizează costurile.

Evenimente Recente

  • Grupul TeraPlast a devenit în aprilie parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă privată în domeniul guvernanței corporative responsabile. Prin această aderare voluntară, TeraPlast și-a luat angajamentul pentru dezvoltarea sustenabilă și promovarea principiilor din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului și  anti-corupției. 
  • TeraPlast a obținut avizul autorităților de concurență pentru preluarea Somplast, un pas necesar în procesul de integrare a companiei în Grup.
  • În trimestrul I, Grupul TeraPlast a raportat o cifră de afaceri de 108 milioane de lei,  în creștere cu 28% față de T1 din 2020. EBITDA la nivel de Grup a urcat cu 61% față de aceeași perioadă a anului 2020, până la 17,5 milioane de lei, în timp ce profitul operațional s-a dublat.

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al doilea an consecutiv.


[1] https://ec.europa.eu/romania/news/20200611_raport_rezilienta_digitala_ro

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS