Politică

Top trei şefi de instituţii cu gândul în altă parte

Şedinţele de la Prefectură sunt un bun prilej pentru muritorul de rând să-i vadă în acelaşi loc pe toţi şefii de instituţii ale statului. Unii se prefac mai atenţi, alţii nu-şi ascund starea. Fie sunt absenţi cu gândul, fie plictisiţi. Fireşte că nu din vina lor, ci din cauza statului pe scaune şi ascultatului unor lucruri care nu-i interesează.

Locul întâi magna cum laude îl ocupă şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Ioan Borş (foto 1 şi 2) pe care l-am surprins gândindu-se la cu totul altceva decât ce se discuta la Colegiul prefectural. Cu siguranţă că făcea o strategie mentală de luptă  cu sabia legii în mână pentru albii de râuri fără gunoaie, păduri virgine şi codri de aramă în care să nu se audă drujbele, mai ales acum, în prag de iarnă, când hoţii de pomi de Crăciun îşi ascut şi ei securile.

Locul al doilea îl ocupă Constantin Hada (foto 3), şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Bistriţa-Năsăud. Măcar dânsul are o scuză. ISC e pe cale de desfiinţare, iar la Bistriţa rămâne un simplu compartiment. Una e să ai un vagon dintr-un tren şi alta e să stai într-un compoartiment, aşa că pe dânsul îl înţelegem şi-l iertăm, inclusiv pentru faptul că şi-a pus ochelarii de soare încă din sala de şedinţe ca să nu i se vadă privirea tristă.

Locul al treilea i-l acordăm lui Emil Scurtu (foto 4), şeful APIA Bistriţa-Năsăud, obosit după un week-end în care ministrul Agriculturii n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să numere oile de la noi. Şi unde mai pui că vin banii pentru fermieri şi bătăile de cap abia încep? Cum să nu te doară capul?

   

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.