Turismul montan culinar oferă, în aceste zile caniculare de august, o adevărată experiență răcoroasă și în același timp sănătoasă. Alpinistul Radu Turtă, stabilit în Bistrița-Năsăud, conduce în Munții Rodnei grupuri de turiști care urcă pe două vârfuri, dorm la stână și se bucură de toate bunătățile făcute de ciobani.
După ce a condus restaurante în zona sa de baștină, Bacău, Radu Turtă, a lăsat totul baltă anticipând parcă problemele cu care se va confrunta HoReCa în pandemie, și s-a stabilit la poalele vârfului Măgura din Munţii Rodnei, unde duce o viață liniștită, departe de forfota orașului.
Atunci când nu este ocupat să urce cele mai înate vârfuri din lume, și de regulă este cam ocupat, Radu Turtă face ghidaje prin Munții Rodnei cu cazare la Stâna Putredu Moară.
Să nu uităm că este și sezonul fructelor de pădure, al zmeurei și afinelor, așa că desertul este oferit pe crenguțe dacă putem spune așa celor care vor o porție de vitamine, așa că cine vrea să se bucure de ele cu Radu Turtă îl poate urmări pe pagina lui de Facebook.
Adaugă comentariu