Actualitate

Un nou punct gastronomic local

În Bistrița-Năsăud s-a deschis încă o unitate unde se prepară și se servesc produse culinare după rețete specifice zonei. Noul punct gastronomic local și-a deschis porțile în satul Gledin din comuna Monor.

Mica afacere cu mâncăruri tradiționale pentru cei care doresc să guste bucate autentice aparține familiei Moldovan – Maria și Cornel.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, i-a felicitat pentru inițiativă și le-a transmis să aibă în continuare aceeași pasiune și dedicare pentru produsele tradiționale românești.

Punctele gastronomice locale reprezintă o modalitate eficientă de valorificare a produselor din gospodăria țărănească în unități de alimentație publică de tip familial, ținând cont de specificul fiecărei zone cu tradiții gastronomice cunoscute. Spre deosebire de restaurante sau pensiuni, punctele gastronomice locale oferă posibilitatea turiștilor de a beneficia de preparate tradiționale, locale, produse și servite direct de către membri familiei în propria gospodărie.

În ultimii ani, în Bistrița-Năsăud s-au deschis mai multe puncte gastronomice locale: ”Elena din Deal” (Tiha Bârgăului), ”Maria Bidian” (Bistrița Bârgăului), ”Sanda lu’ Mărișica” (Sângeorz-Băi), ”Anuța” (Cușma), ”La Mări’” (Petriș), ”Vio & Maria” (Șanț), ”La Victorița lu’ Ilie” (Cormaia), ”Maria” (Gledin).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.