Savanţii au descoperit că strugurii roşii conţin anumiţi antioxidanţi, scad nivelul de zahăr din sânge şi diminuează tensiunea arterială, fapt ce duce la prevenirea bolilor de inimă, scrie cotidianul Gândul.
Pentru ca nivelul de grăsimi din jurul ficatului, a zahărului din sânge şi a tensiunii să se diminueze, organismul are nevoie zilnic de o doză de 150 de mililitri, echivalentul a două pahare de vin.
Savanţii de la Harvard University au constatat că femeile care beau două pahare de vin pe zi prezintă un risc cu 50% mai mic de a suferi de cancer mamar, în timp ce specialiştii de la Universitatea din Calabria, Italia, au observat că femeile care au fost diagnosticate cu această boală o pot ţine sub control, dacă beau zilnic un pahar de vin roşu.
Specialiştii avertizează că băutura poate face mai mult rău decât bine, dacă este depăşită doza recomandată.
Adaugă comentariu