Social

Narcise cât vezi cu ochii pe șesul Mogoșenilor (FOTO)

În timp ce lumea stă acasă, natura explodează. Narcisele sălbatice de la Mogoșeni au înflorit. Sunt superbe și degajă un parfum deosebit.

Poiana cu narcise de pe şesul Mogoşenilor este o arie protejată de interes naţional. Aria naturală se află pe teritoriul administrativ al comunei Nimigea, în apropierea drumului judeţean DJ172 care leagă localitatea Cociu de Floreşti.

Rezervaţia naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 şi se întinde pe o suprafaţă de 6 hectare.

Poiana cu narcise de pe şesul Mogoşenilor reprezintă o zonă naturală umedă de fâneaţă, cu soluri alcătuite din marne argiloase – rocă sedimentară din carbonat de calciu şi argilă- , marne salifere şi marne cu stratificări de gresii şi nisipuri.

În arealul rezervaţie se pot găsi mai multe elemente floristice protejate la nivel european printre care narcise din genul Narcissus (Narcissus stellaris, Narcissus poeticus, Narcissus augustifolius), păiuş de livadă (Festuca pratensis), centaurea (Centaurea jacea), sau serratula (Serratula tinctoria).

2 comentarii

  • Superbe imagini surprinse de ochiul iubitorului de natură! Mulțumim, Cristiana Sabău! Conștientizăm faptul că narcisele se află pe un teren „minat”…. că în zonă sunt filtre și ne bucuram să le admirăm prin intermediul ziarului TimpOnline! Sănătate și libertate ne dorim! Cu respect, Adrian

  • Aceste minunatii le vad in gradina mea in fiecare primavara. Imi vine sa dorm seara intre ele. Prin anii 60- 70 veneau oamenii locului cu bulbisori de narcise salbatice in Pietisor (Piata Mica). Aduceau si flori, ca nimeni nu avea treaba cu ei atata timp cat locatia nu avea un statut de ARIE PROTEJATA. Astfel mostenesc de la mama mea trei tufe de bulbi care ma incanta din vremea aceea. Au si un record de longevitate. Va spun ca in afara de cele descrise mi-am achizitionat de prin magazine si din Germania alte 9 variante de narcise si care infloresc pe rand. Este o mare satisfactie in plan personal sa le fi gasit pe toate cate au fost aduse pana acuma pe piata. Atentia mea toamna este sa descopar noi specii si sa le cumpar .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS