Social

Câți fermieri din Bistrița-Năsăud au depus Cereri de plată

Campania de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2023 la APIA, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie), s-a încheiat.

În perioada 1 martie – 9 iunie, au fost depuse la nivel național 759.906 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,98 milioane de hectare.

Din Bistrița-Năsăud au depus cereri 28.788 de fermieri pentru suprafața totală de 185.324,77 ha.

Cererile de plată au putut fi depuse până cel târziu la data de 9 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit de 31 mai. Dacă o astfel de întârziere depășește data de 9 iunie, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin. Modificările la cererile de plată s-au depus fără penalități de întârziere până la data de 9 iunie inclusiv. Modificările la cererile de plată pot fi depuse până cel târziu data de 16 iunie inclusiv, cu  o reducere de 1% pe zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.