Politică

Ioan Deneș: Am revenit la ceea ce am decis în comisie și prin votul Senatului

În Senat a fost luată în discuție Legea pentru modificarea anexei nr. 1 la Legea vânătorii şi a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, retrimisă Parlamentului de către președintele României, Klaus Iohannis, pentru reexaminare.

Senatorul PSD Ioan Deneș a luat cuvântul pe această temă:

”Reamintesc că această inițiativă a fost la o reexaminare, adică comisia și plenul se pronunță strict asupra cererii de reexaminare, iar comisia a aprobat, în parte, reexaminarea acestei inițiative, în sensul că, așa cum a ieșit din Camera Deputaților, a fost că perioada de vânătoare a cormoranului mare să fie tot timpul anului, deși din Senat a plecat că există perioada septembrie – februarie, și noi, practic, în cadrul comisiei, am revenit la ceea ce am decis în comisie și prin votul plenului și cum a mers forma care a mers la Camera Deputaților, adică perioada de vânătoare pe această specie de păsări să fie septembrie – februarie.

Sigur că se putea sau se poate discuta ulterior, într-o altă inițiativă, dacă e oportun să fie din iunie. Punctul de vedere al ministerului a fost în sensul în care vă spuneam eu, așa că eu cred că a fost necesar să fac aceste precizări, în sensul celor discutate anterior.

Deci, drept urmare, Grupul PSD va vota cererea sau admiterea cererii de reexaminare în parte, așa cum s-a decis în cadrul Comisiei de ape și păduri”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.