Actualitate

Asfaltare pe str. L. Blaga pentru legătura cu pista de cicliști de pe Linia Verde

Pe strada Lucian Blaga din Bistrița s-a așternut mixtură asfaltică pentru legătura cu pista de cicliști realizată în cadrul proiectului Linia Verde.

Lucrările din zona respectivă au fost executate prin Direcția Infrastructură şi Servicii din cadrul Primăriei Bistrița.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea/DN 17 – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara/DN 17) operat cu vehicule electrice, proiectul ”Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă” (19,1 milioane euro) prevede modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și a două stații terminale.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor pe Linia Verde este prelungit până în 31 decembrie 2024. Cel mai probabil, autobuzele electrice achiziționate prin proiect vor funcționa și ele de la finalul anului sau de la începutul lui 2025.

11 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.