Joi, promoţia de bucătari a încheiat atât pregătirea teoretică, cât şi cea pratică, în prezenţa Otiliei Râpan, directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, absolvenţii demonstrând că ştiu cu adevărat să gătească.
„Ne-am gândit să organizăm un curs de bucătari fiindcă vara sunt multe terase deschise şi se caută oameni care să gătească. Sperăm ca mulţi dintre cei care au absolvit azi cursul să îşi găsească de lucru, iar alţii să prindă curaj şi să-şi deschidă propriile afaceri, de ce nu? Vreau să fac unele precizări legate de cursuri fiindcă văd că nu sunt suficient cunoscute. AJOFM organizează aceste cursuri gratuit pentru şomeri, dar nu poate începe un stagiu de pregătire pentru 2-3 persoane. trebuie să depăşim 20 fiindcă şi organizarea unui curs presupune nişte costuri. Noi suportăm contravaloarea transportului pentru şomerii care fac naveta din alte localităţi, ca să vă dau doar un exemplu. Dintre cei care au absovit azi, doar unul a trebuit să achite cursul. Pentru toţi ceilalţi a fost gratuit”, a declarat Otilia Râpan.
În afară de orele de teorie la care au participat, cursanţii au făcut şi pratică la agenţi economici cu activitate în alimentaţie publică.
Adaugă comentariu