Actualitate Recomandări

Candidații la funcțiile de directori intră în focul examenelor. Agenda concursului

124 de candidaţi au fost admişi la concursul pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi, proba scrisă urmând să aibă loc în data de 12 octombrie la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa. Unii candidați s-au înscris în cursă atât pentru funcția de director, cât și pentru cea de director adjunct. ISJ a scos la concurs 114 funcții de director și 37 de posturi de director adjunct în 114 unități de învățământ (grădinițe, școli gimnaziale, colegii, licee, centre de educație incluzivă, Palatul Copiilor, cluburi ale copiilor).

Marți 11 octombrie, ora 12.00, la Inspectoratul Școlar Județean are loc tragerea la sorți în vederea selecției supraveghetorilor pentru proba scrisă, dintre cadrele didactice membre ale comisiilor de concurs din unitățile de învățământ. Supraveghetorii vor fi prezenți miercuri 12 octombrie, ziua probei scrise, la centrul special de examen la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, la ora 7.45.

Accesul candidaților în sălile de examen, miercuri 12 octombrie, se face în intervalul orar 9.00-9.30 (se identifică cu CI).

Instructajul candidaților se face între 9.30 și 9.50.

Proba scrisă se desfășoară între orele 10.00 și 12.00.

Membrii comisiilor de concurs vor fi prezenți la centrul special de examen la ora 11.00 (sala de sport), iar observatorii sunt invitați la ora 12.00 pentru etapa de evaluare.

Proba scrisă din data de 12 octombrie va fi supravegheată audio-video, procedură utilizată şi în cadrul examenelor din această vară. Proba scrisă constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale ale candidaţilor, ambele cu o pondere de 50%.

Calendarul concursului pentru funcțiile de director și director adjunct: depunerea dosarelor – până în 2 octombrie, 7 octombrie – afișarea rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere, proba scrisă – 12 octombrie (la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița), probele de interviu și evaluare CV – în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie în locațiile stabilite de Inspectoratul Școlar, 18 noiembrie – afişarea rezultatelor concursului, 21-23 noiembrie – depunerea contestaţiilor, 24 noiembrie – 9 decembrie – soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale, 16 decembrie – validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la MENCS.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud nu va îi va putea numi în funcţii de directori sau de directori adjuncţi pe cei care nu s-au înscris la concursurile pe posturi.

AICI PUTEȚI VEDEA LISTA COMPLETĂ A CANDIDAȚILOR PENTRU FUNCȚIILE DE DIRECTOR ȘI DIRECTOR ADJUNCT

La concurs nu s-a înscris directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Constantin Rus, aşa cum Timp Online a anunţat deja, dar nici un alt profesor nu aspiră la această funcţie. Nici directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud, Dorel Coc, nu s-a înscris la concurs, în schimb aici există un candidat, Anca Mariana Cârcu, care vrea să fie atât director, cât şi adjunct.

Maria Şigovan, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Bistriţa, nu s-a înscris nici ea la concurs, însă aspiră la această funcţie Elena Borş, fost inspector de resurse umane la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în timpul guvernării PDL. Tot pentru aceeaşi funcţie candidează şi Ancuţa Mihaiu. Pentru funcţia de director plin la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa candidează actualul director Augustin Pop, dar şi profesorul de volei Mircea Gătej, actual director al Palatului Copiilor. De altfel, el și-a depus candidatura și pentru a continua la Palatul Copiilor. Consilierul municipal PSD Mariana Miheştian candidează pentru funcţia pe care o deţine, cea de director adjunct.

La Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița candidează la funcția de director Raluca Mărginean. Actualul director Cristian Conț nu și-a mai depus candidatura. Funcţia de director plin a Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa este râvnită atât de Mariana Vlad, actualul director, cât şi de Simona Belea, care candidează şi pentru funcţia de director adjunct.

O situaţie hilară este la Şcoala „Ioan S. Pavelea” Runcu Salvei unde soţii Man Valerica şi Ioan candidează unul împotriva celuilalt pentru funcţia de director, deţinută, de altfel, pe rând, de fiecare. Pentru funcțiile scoase la concurs la Liceul ”Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi nu s-a înscris nimeni. Nici pentru funcțiile de conducere la Școala Gimnazială din Șieu Odorhei nu a intrat nimeni în competiție.

La Liceul Tehnologic „Ioan Căian Românul”, Ovidiu Boca şi Voichiţa Ţermure se bat funcţia de director plin, iar Vochiţa Ţermure luptă cu Grigore Dunca şi pentru cea de director adjunct. Pentru Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud directorul Gavrilă Onul nu s-a mai înscris, unic candidat fiind Cristian Cosma.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a respins patru dosare ale lui Adrian Onişor Pavelea care vrea să fie director la Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra, a Marinelei Clapa candidat la funcţia de director al Grădiniţei cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” Bistriţa şi a Silviei Carmen Floroaie care a vrut să candideze pentru funcţiile de director şi director adjunct la Şcoala Gimnazială Dumitra întrucât candidaţii au depus dosare incomplete sau greşite.

Componentele concursului

Concursul are două componente: una naţională şi una locală. Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale ale candidaţilor, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţia ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. În cazul egalităţii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.

 

2 comentarii

  • D-nul director de la CNLR -Costica Rus ar trebui destituit direct pentru INCOMPETENTA , fara drept de apel. In cladirea veche stau elevii si profesorii intr-un frig ……Nu stia ca incepe scoala si vine frigul ?Sper sa se mobilizeze elevii si sa iasa de la cursuri in strada , ca e mai cald!

  • N-are vreme de problemele scolii, el pandeste ce se intampla la examen si daca poate sa traga ceva sfori, se inscrie la concurs in etapa a doua. Atentie ISJ la sforarii din etapa a 2-a.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS